Kadırga’da Muhteşem Otçu”Foto Galeri&video”

Şenliğe katılanlar Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av.Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Öz Kürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Geyikli Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen,Şalpazarı Dernekler Federasyonu Muzaffer Bayraktar, çok sayıda dernek başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kadırga Otçu şenliğinde Akçaabat Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Silvan’daki saldırıda şehit düşen 13 asker için dua etti.

Şenliğe ilk olarak Gümüşhane’den gelen vatandaşlar katıldı, daha sonra sırasıy ile Tonya otçusu, Oğuz otçusu, Aktaş Otçusu ve Eskala Otçusu horonlar eşliğinde şenlik alanına giriş yaparak büyük bir kaynaşma oldu.

Özellikle Tonya Otçusu’nun şenlik alanına girmesi görülmeye değerdi, Tonya Otçusunun başını Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt’un çektiği atlılar gelirken, arkasında ise yöresel kıyafetli Tonyalılar güzel görüntüler oluşturdu.

Ağasar Otçusunun şenlik alanına giriş yapmaları izlemeye değerdi tüm bayanların üzerinde renga renk yöresel kıyafetleri ile şenlik alanına renk kattılar.

Şenlikte daha sonra ise yöresel Sanatçılardan Muhammet Sarı, Adem Kodalak, Özkan Pekin, İrfan Akbulut, Yavuz Tonyalı, Sait Uçar, Meryem Akyüz sahne alarak şenliğe katılan yaklaşık 20 bin kişiye coşkulu anlar yaşattırken sanatçı Alim Koca’nın söylediği bir birinden güzel parçalarla sona erdi.

Şalpazarıhaber.com
Fotoğraflar Site Haber Editörümüz tarafından çekilmiştir.


Fotoğrafların bir kısmı mithatgudu.com alıntıdır.

En son Haberler