Sazalanı “Oğuz Otçu”su İle Coştu

Bu seneki Oğuz Otçusu Kadırga Şenliği etkinlikleri OğuzKöyleri Derneği Başkanı Kazım Zıp ve yönetim kurulu üyeleri ile Davulcu Eser MEYDAN– Zurnacı Oğuz’un 13 Temmuz Çarşamba günü Oğuz Köyleri gezisiyle başladı.Oğuz Beldesi’nde cenaze olması nedeniyle burada bir horon kurulmadı ancak Çakırlı Kahvehanesi önünde eski horon ustaları muhteşem bir horon gösterisi yaptı.

14 Temmuz Perşembe günü Beşikdüzü’nde Oğuz Köyleri Derneği önünde toplanan Oğuzlular, araçlarını afişlerle süsleyerek konvoy halinde şehir turu attılar ancak “cenaze” dolayısıyla yine dernek önünde eğlence yapılmadı.Yaklaşık 20 araçtan oluşan Oğuz Otçusu Konvoyu Şalpazarı-Acısu-Şıhkıranı güzergahından Sazalanı’na ulaştı.Yapılan güzel organize sayesinde kurulan ses düzeni ve kaptan Yusuf’un sunumuyla Kemençeci Mehmet TAK, Şenol ÇAKIR’IN kaydaları ve Hüseyin AYDIN (ÇAYAN)’ın güzel türküleriyle Oğuzlular,Şalpazarlılar,Tonyalılarında katılımıyla resimden de görüleceği gibi yaklaşık 500 kişinin oluşturduğu horon halkası aralıksız 1 saat horon oynadı.Gurbetçiler horona doydu, bolca resim ve video çekimi yaptılar.
Cakirli.net

En son Haberler

One Thought to “Sazalanı “Oğuz Otçu”su İle Coştu”

  1. Mustafa Yenigün

    Teşekkürler Birol Kardeşim,

    Oğuz otçusunun etkinliğini resimlerden görmek bile benim için büyük bir zevk. Emeği geçen tüm arkadaşları tebrik eder teşekkürlerimi sunarım. Bu vesile ile tüm Oğuz köylerindeki köylülerime bu çok özel kültürümüzü yaşatmada gösterdikleri heves ve çoşku için sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

    Bu arada yazınızda adı geçen Türkellideki vefat eden köylümüze Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

    Mutlu ve huzurlu iyi yayla günleri dilerim.

    Sevgiler ve selamlar,

    Mustafa Yenigün
    Em.Dz.Y.Müh.Yb.

Comments are closed.