11. Dizgine Şenliği Düzenlendi

Eynesil ilçesinde 11. Dizgine Şenliği düzenlendi.

Eynesil Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Dizgine mevkisinde düzenlenen şenliğe Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Ören Belde Belediye Başkanı Habip Usta, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, Dizgine Şenliği’nin gelecek nesillere aktarılabilecek en güzel unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Şahin, baharın gelmesiyle Giresun’un birçok bölgesinde devam eden şenliklerin dostluğun tazelendiği ve pekiştiği günler olduğunu belirtti.

Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol da, şenliğin, göç veren bir ilçe olan Eynesil için son derece önemli olduğunu ifade etti. Şenliklerin halk için ayrı bir öneme sahip olduğuna değinen Gürbüzerol, şöyle konuştu:

“Bu şenlikler akrabalık bağlarını kuvvetlendirdiği gibi gurbetçi vatandaşlarımızın hasret gidermesine de vesile olmaktadır. Amacımız ilçe halkının bir gün için bile olsa yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntılardan uzaklaşıp hoş ve güzel bir vakit geçirmelerini sağlamaktır. İlçemize dışarıdan gelen insanlar sahip olduğumuz doğal güzelliklerin farkına daha iyi varmakta ve hayranlık duymaktadır. ”

Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ise örf ve adetlerin yaşandığı, yaşatıldığı Dizgine Şenliği’ne katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Şenlik, yöresel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde oynanan horonun ardından sona erdi.

AA

En son Haberler