Mayıs Yedisi Şenliği sona erdi

Beşikdüzü ilçesinde bu yıl 10.su yapılan Uluslararası Mayıs Yedisi Şenliği sona erdi.

Şenliğin 3.ve son gününde denizde hayatlarını kaybeden 38 kişi anıldı.

Beşikdüzü ilçesinde bu yıl 10.su yapılan Uluslararası Mayıs Yedisi Şenliği’nin 3. ve son günü etkinlikleri; 20 Mayıs 2000 yılında denizde bindikleri balıkçı motorlarının alabora olması sonucu hayatlarını kaybeden 38 kişinin anılmasıyla başladı.

Anma programına; Beşikdüzü Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Emniyet Müdürü İlker Kara, Garnizon Komutanı Ütğm.Ali Özasağlam, ilçe müftüsü Ömer Tütüncü, CHP milletvekili adayı Sedat Gözaçan ile vatandaşlar katıldı.

İ.Doğu Gözaçan Parkı’nda denizde şehit olan 38 kişinin fotoğraflarının yer aldığı pano ve anıtın önünde yapılan programında Emekli öğretmen-belediye meclis üyesi Hasan Gören bir konuşma yaptı.

Gören: “20 Mayıs 2000 tarihinde elim bir kaza sonucu yitirdiğimiz 38 can Beşikdüzü halkının vicdanında derin izler bırakmıştır. Bu 38 can Beşikdüzü´nün, Beşikdüzü yaşamının şehididir. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Türk kültüründe suyun ağırlıklı bir yeri ve önemi vardır. Kültürümüzde ve birçok halk inanışında insanlar suyla ilgili olarak ihtiyaçları ve inanışları doğrultusunda kültürlerini oluşturmuşlardır. Mayıs 7 si de bu anlamda anılmaktadır.”dedi.

Programın ardından, Beşikdüzü Kaymakamı Alper Faruk Güngör ile Belediye Başkanı Ramis Uzun, deniz şehitleri adına denize çelenk bıraktılar. Ardından Kur’anı- Kerim okunarak, dualar yapıldı.

Çeşmeönü Limanı’nda Mayıs Yedisi etkinlikleri çerçevesinde, geçmişi çok eskiye dayanan Mayıs Yedisi geleneği hakkında eğitimci-yazar Abdullah Gülay, bir konuşma yaptı.

Burada ineklerin yıkanmasının ardından, en güzel ve en temiz inek seçilen inek sahiplerine çeşitli hediyeler verildi. Şenlik, protokol ve halkın katılımıyla yapılan tekne gezintisi ile sona erdi. Akşam saat 20:00’de ise, deniz şehitleri adına Merkez Eski Cami’de mevlid okutuldu.

Beşikdüzü Gazetesi

 

En son Haberler