Mayıs Yedisi Takvimi Belli Oldu

Beşikdüzü ilçesinde 18-19 ve 20 Mayıs tarihlerinde 10.su yapılacak olan Uluslararası Mayıs Yedisi Şenliği için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, şenlik programı da belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 3 gün sürecek şenliğin ilk günü; sabah saat 10:00’da İ.Doğu Gözaçan Parkı’nda yapılacak açılışla start alacak. Sahil Caddesi’nden başlayacak, Festival Yürüyüşü ilçe merkezinden geçerek, Bölge Trafik önünde Kızılay Standı, Ticaret Meslek Lisesi’nde Okullar Stantı ile Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin hazırlayacağı Yöresel Yemekler Sergisi stantlarının açılışını, Özel İdare binası giriş katında karikatür ve fotoğraf Sergisi takip edecek. Saat 14:00’da ise; Masa tenisi-Badminton müsabakaları, ADD standı açılışı sonrası İlçenin belirli yerlerinde vatandaşlarında katılımıyla Halk Oyunları oynanacak.

Akşam 17:00’da İ.Doğu Gözaçan Parkı’nda Beşikdüzü Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Defile sunumu, Kuzeyin Uşakları Halk oyunları Gösterisi ve yöresel sanatçıların konseriyle ilk gün sona erecek.

2.gün Uçurtma Gösterileri, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri derneği Beşikdüzü Şubesi’nin İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda Doç.Dr.Sinan Kılıç’ın Son Köy Enstitüsü: Van-Ernis Köy Enstitüsü konulu konferansını; Futbol Karşılaşması, Halk oyunları ve Konser takip edecek.

Çeşmeönü Limanı’nda Mayıs Yedisi Etkinlikleriyle başlayacak 3. günde ise; Tekne Gezintisi ve yelken gösterisi, Deniz Şehitleri Anma Etkinlikleri, akşam saat 20:00’de Merkez Eski Cami’de okunacak Mevlüt ile şenlik sona erecek.

Beşikdüzügazetesi.com

En son Haberler