Liseler arası bilgi yarışması birincisi Ticaret Meslek Lisesi

Beşikdüzü ilçesinde yayın yapan Yeşilkıyı Gazetesi tarafından Trabzon’da ilk kez liselerarası “Trabzon’umuzu Tanıyalım” bilgi yarışması yapıldı.

İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Çok Amaçlı salonunda yapılan yarışma sonunda 25 sorudan 20 soruya doğru cevap vererek 200 puanla Ticaret Meslek Lisesi birinci, 180 puanla Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci, 170 puan ile Anadolu Lisesi üçüncü, 160 puanla Kız Teknik Meslek Lisesi ve Atatürk Lisesi dördüncü, 140 puanla Endüstri Meslek Lisesi beşinci, 100 puanla Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ise altıncı oldu.

Yarışmada ilk üç sırayı alan okullara ve öğrencilerine 13 Nisan 2011’de düzenlenecek törende ödülleri verilecek.

Yarışmayı düzenleyen Yeşilkıyı Gazetesi Sahibi Ahmet Saraç yaptığı konuşmada, zaman zaman kültürel faaliyetlerde bulunduklarını bunlardan birinin de “Trabzon’umuzu Tanıyalım” bilgi yarışması olduğunu söyledi. Saraç, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Geçen yıl yaptığımız ve bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz “Beşikdüzü” konulu şiir yarışmasından sonra, bu yıl bir ilke daha imza atarak, ilçemizde liselerarası “Trabzon’umuzu Tanıyalım” bilgi yarışması düzenledik. Trabzon’da ilk olma özelliği taşıyan bu kültürel yarışma, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm Trabzon’daki liseleri kapsayacak şekilde yapılması gereken bir yarışmadır. Bu şekilde ancak Trabzon’umuzun tanınmasına katkıda bulunulur. Onun için bu yarışma çok önemlidir ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ele alınması gereken bir yarışmadır. Öğrencilerimize mahalli tarih, mahalli coğrafya, mahalli edebiyat dersleri okutmadığımıza göre, bu açığı bir nebze olsun bu tür yarışmalarla kapatabiliriz.

Burada öğrencilerimize şunu da hatırlatmak istiyorum. “Trabzon’umuzu Tanıyalım” bilgi yarışması aslında yarışma amaçlı hazırlanmamıştır. Bu yarışma, soru cevap şeklinde yapılan bir ders olarak düşünülmelidir. Niyetimiz dereceye girecek okulları belirlemek olsaydı, bunu 10 soru sorarak ta yapabilirdik.  Biz, sizlere 25 soru sorarak Trabzon’umuzu tanıma adına bir şeyler öğretmeye çalışırken, 1. 2. ve 3.cüyü de seçmek, seçerken de siz öğrencilerimize küçükte olsa bir destekte bulunarak ve bu işi daha severek yapmanızı istedik.

Yarışmada dereceye giren okullarımıza ve öğrencilerimize şartnamede de belirttiğimiz gibi 13 Nisan 2011 Çarşamba günü düzenlenecek ödül töreninde ödülleri verilecektir.”dedi.

Yarışmaya; Kaymakam Alper Faruk Güngör, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gözaçan, Emniyet Müdürü İlker Kara, Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Arslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler