İnönü’de ‘Fırtına’ çıktı: 1-2

Spor Toto Süper Lig’de 24. haftanın en önemli maçında Trabzonspor deplasmanda Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İnönü Stadı’nda oynanan mücadelede mühtiş bir tempoyla başladı. İki ekipte orta sahayı kalabalık tutarak birbirlerine fazla pozsiyon imkanı vermemeye çalıştı. Bunun sonucunda da maçın önemli atağını ev sahibi ekip 31. dakikada gerçekleştirdi. Simao’nun pasında sol kanatta topla buluşan Bobo hızla ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Brezilyalı oyuncu çok kötü bir şut çekince takımı adına net bir gol pozisyonundan faydalanamadı.

Bu dakikadan sonra maç biraz daha sertleşti ve hakem Tolga Özkalfa sık sık düdüğüne başvurmak zorunda kaldı. Karşılaşmada durum böyle olunca ilk 30 dakikadaki tempoda biraz düştü. Trabzonspor’da Serkan Balcı önce Necip’e sonrasında Simao’ya 4 dakika aralıklarla yaptığı iki faul sonrasında da sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İlk yarıda başka tehlikeli pozsiyon ve gol olmayınca takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

Maçın ikinci yarısına Siyah-Beyazlı ekip baskılı başlarken, Trabzonspor bir kişi eksik oynamanın verdiği sıkıntıyla oyunu daha fazla kendi yarı sahasında kabul etti.

59. dakikada Hilbert’in sağ kanattan yaptığı ortada Simao kale ağzında bomboş kaleye topa kafasıyla dokundu ve golünü attı. Ancak Tolga Özkalfa golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Bu pozisyondan üç dakika sonra Guti’nin pasında Simao kaleciyle karşı karşıya kaldı ve vuruşunu yaptı. Ancak Onur çok kritik bir müdahele yaparak topu kornere gönderdi.

Ancak Beşiktaş baskıyı bu kadar arttırınca golü bulmasıda fazla gecikmedi. Dakikalar 66’yı gösterirken Hilbert sağ kanattan son çizgiye indi ve ortasını yaptı. Ön direkte bulunan Bobo çok şık bir kafa vuruşu yaparak takımını öne geçirdi: 1-0

Bu golün ardından sadece iki dakika geçmişti ki Sivok oeta sahada Selçuk’u indirdi ve sarı kart gördü. Selçuk’un kullandığı serbest vuruşta Ceyhun Gülselam kale önünde topa dokununca 10 kişi olan takımına beraberliği getirdi: 1-1

69. dakikada Sivok orta sahada Burak Yılmaz’ı indirince ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını o kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra güveni yerine gelen Trabzonspor, ataklarını sıklaştırmaya başladı.

İki takımında orta sahası son dakikalarda iyice düşünce iki takımda uzun toplarla etkili olmaya başladı. Maçta dakikalar 88’i gösterirken Trabzonspor’un golcüsü Burak Yılmaz sahneye çıktı. Brozek’ın uzun pasında ceza sahası içinde Umut topu Burak’ın önüne indirdi. Topu iyi kontrol eden Burak Yılmaz iki savunma oyuncusuna rağmen sol ayağıyla çok şık bir vuruş yaptı ve takımına öne geçiren golü kaydetti: 1-2

Maçta başka gol olmayınca Trabzonspor maçtan 2-1’lik galibiyetel ayrıldı. Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 54’e çıkartırken, Beşiktaş 35 puanda kaldı.

Fanatik

En son Haberler