Trabzonspor-Medical Park Antalyaspor

Aslında Süper Lig’de sıradan bir maç. Ancak Trabzonspor, İstanbul seferinde Türkiye Kupası’na veda etti, ardından Fenerbahçe’ye yenildi, liderlik koltuğu ise Bursa’ya gitti. Futbolcusundan malzemecisine kadar Bordo-Mavililer’de herkes zafere odaklandı, fakat galibiyet o kadar kolay değil. Çünkü eksik çok, rakip ise ilk yarıda puan kaybedilen Antalyaspor.

Süper Lig’in ilk yarısını, taraflı-tarafsız tüm sporseverlerin takdirini toplayarak ‘lider’ bitiren ve şampiyonluk umutları güçlenen Trabzonspor için ikinci etap hiç iyi başlamadı. Önce iç sahadaki Ankaragücü beraberliği, ardından kupadan eleniş ve son olarak Fenerbahçe yenilgisi, Bordo-Mavililer’i derinden sarstı.

Bursaspor’un haftanın açılış maçını oynayıp Sivasspor’u yenmesiyle liderliği de son şampiyona kaptıran Karadeniz temsilcisi için bugün lig adeta yeniden başlıyor. Kendi sahasında ligin ilk yarısında 0-0 berabere kaldığı Antalyaspor’u ağırlayacak olan Şenol Güneş’in öğrencileri, Avni Aker’de taraftarının da desteğiyle yarışa dönmenin planlarını yapıyor.

Kazanıp hem liderliği geri almak hem de taraftarıyla barışmak isteyen Bordo-Mavililer’de bu maç öncesinde özellikle savunma hattında önemli eksikler söz konusu.

Savunmada 3 isim yok

Fenerbahçe karşılaşmasında Egemen Korkmaz’ın sakatlanması, Glowacki ve Tayfun Cora’nın da kırmızı kart görmesi sebebiyle stoperde Giray’ın partnerinin Mustafa Yumlu olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu bölgenin bir diğer alternatifi ise daha önce de sıkıntı yaşanması halinde kullanılan Ceyhun Gülselam…

Bu savunma değişikliği dışında teknik direktör Şenol Güneş’in ideal kadrosunu koruması ve Avni Aker Stadı’nın da tamamen dolması bekleniyor. Ancak ortada bir gerçek var; rakip, ligin ilk yarısındaki maçta 0-0 berabere kalınan Antalyaspor.

Muhtemel 11’ler

Trabzonspor
Onur
Serkan
Giray
(Ceyhun)
Mustafa
Cale
Selçuk
Colman
Burak
Yattara
(Engin)
Jaja
Umut

Teknik Direktör: Şenol Güneş

M.P. AntalyasporÖmer
Erkan
Ali Turan
Deniz
Yenal
Kerem
İbrahim D.
Sedat
Tita
Zitouni
Mehmet Y.

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Ersun Yanal döneminde transfer olduğu Trabzonspor’da bugün görev alırsa Türkiye’deki 61. maçına çıkacak olan Alanzinho heyecanlı olduğunu söyledi. Trabzon’un plaka kodu olan 61’in taraftar için ne kadar önemli olduğunu iyi bildiğini belirten sambacı, “Şenol hocam eğer şans verirse bu maçta oynamak benim için ayrı bir zevk. Ayrıca çıkıp golümü de atarım” dedi.

Hafta içindeki idmanlarda ortaya koyduğu performans ve hırslı görüntüsüyle dikkat çeken Yattara, zorlu Antalyaspor maçı öncesi teknik heyete galibiyet sözü verdi

Bordo-Mavili takımın kaptanı, “Bu maçın ne kadar hayati önem taşıdığının farkındayız. Ancak kısa sürede toparlandık. Antalyaspor’u da yenip, zirvedeki yerimizi bırakmayacağız. Şampiyonluk için durmadan ve kulaklarımızı dışarıya kapatarak koşmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.Takım arkadaşlarıyla da sık sık görüşen Gineli futbolcu, sürekli olarak Antalya karşılaşmasının önemine vurgu yaparken, ekstra motivasyon sağlıyor.

Fanatik&Haber61

En son Haberler