Kara Tonya’yı yasa boğdu

Enver Kara trafik canavarına yenildi. Tonya’nın Sayraç Köyü’nden olan Kara, Kırklareli ili Demirköy Orman İşletme Müdürü olarak görev yapıyordu

Orman İşletme Müdürü Kara, özel aracı ile seyir halinde iken Kırklareli’nin İğneada yakınlarında dereye yuvarlandı. Cuma günü gece geç saatlerde meydana gelen kaza, Cumartesi günü, yolcu otobüsünün fark etmesi ile öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Orman İşletme Müdürü Enver Kara’nın (48) kullandığı 22 DL 642 plakalı otomobil, İğneada beldesinden Demirköy yönüne giderken Kakava semtinde dere yatağına yuvarlandı.

Kaza, 14 saat sonra İğneada-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsündeki bir yolcunun dere yatağında otomobil olduğunu fark etmesi ve jandarmaya haber vermesiyle ortaya çıktı.

Olay yerine giden jandarma ekipleri, otomobil içinde yaşamını yitiren kişinin Demirköy Orman İşletme Müdürü Enver Kara olduğunu tespit etti. Kara’nın cesedi otopsi yapılması için İğneada Sağlık Merkezine kaldırıldı.

İğneada’dan teslim alınan cenaze İstanbul’a getirildi. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen törenden sonra uçakla Trabzon’a getirilen Kara’nın cenazesi, 31 Ocak 2011 Pazartesi günü öğle namazından sonra Tonya’nın Sayraç Köyü’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Tonya’nın Sayraç Köyü’nde düzenlenen törende Kara’nın özgeçmişi okundu. Ardından sevenleri adına arkadaşı Serdar Özalkan ve daha önce görev yaptığı Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak birer konuşma yaptılar.

Konuşmacılar, Enver Kara ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Konuşmacılardan Akçakoca Belediye Başkanı Albayrak, “Enver Kara, benim arkadaşımdı, dostumdu, ağabeyimdi, babamdı, her şeyimdi. Ülkeye en yararlı olacağı bir dönemde kendisi kaybettik. Görevi sırasında yaptığı başarılı çalışmalardan bir örnek vermek istiyorum. Zarar eden ve kapıtılmaya yüz tutaün Akçakoca Orman İşletmesini bir yılda kâra geçirmeyi başardı. Buna rağmen atama işlemlerinde birçok zorluk yaşadı. Ailesinden uzak yerlerde görev yapmak zorunda kaldı. Ne yazık ki, Enver Kara, bu ülkeye sığmadı.” dedi.

1964 yılında Tonya’nın Sayraç Köyü’nde doğan Kara, ilk ve ortaöğrenimini Tonya’da tamamladı. 1987’de Karadeniz Üniversitesi Orman Fakültesi’ni bitirdi. Kastamonu Cide, Balıkesir Manyas ve Susurluk işletmelerinde 11 yıl işletme şefliği yaptıktan sonra Düzce Akçakoca ve Çanakkale Yenice’de Orman İşletme Müdürü olarak görev yaptı. Demirköy İşletme Müdürlüğü’ne atanan Kara, evli ve iki çocuk babasıydı.

TonyaHaber

En son Haberler