Oğuz Belediyesi Kasım Ayı Olağan Halk Toplantısı Yapıldı

Belediye Başkan’ı Şakir Yenigün, ilk olarak toplantıya katılanlara teşekkür etti. Ardından gündem maddelerini sıraladı. Başkan Yenigün, gündem maddelerinden birinin de, merkez camii imam-hatibi Mithat Güdü’nün beldeden ayrılmış olması nedeniyle, başarılı çalışmalarından dolayı kendisine plaket verileceğini sözlerine ekledi.
Oğuz Belediye Başkan’ı Şakir Yenigün toplantıya katılanlara hitaben yaptığı konuşmasında, göreve geldikten sonra belediye başkanı olarak yaptıklarını ve yapacaklarını belde insanlarıyla istişare ettiklerini ifade ederek şunları söyledi; “Daha önceki toplantılarımızda da sizlere söylediğimiz gibi, belediyemizin çalışmalarıyla ilgili sizlerin görüşlerinizi dikkate alacağımı belirtmiştim. Mali yapımızı, gelirimizi ve giderimizi sizlerle yaptığımız toplantılarda bilgilerinize sunmuştum. Bu dönem içerisinde belediye başkanı ve yönetimdeki arkadaşlarımızla, şeffaf olarak bütün yaptıklarımızı sizlere açıklamada bir sakınca görmediğimiz için bunları sizlere açıklıyoruz” dedi. Belediyenin muhasebecisi Süleyman Özdemir, Ağustos ve Eylül aylarının kesin hesaplarını vatandaşların bilgisine sunduktan sonra konuşmasına devam eden belde belediye başkanı Şakir Yenigün, belediyeye kazandırılan araçların temininde yardımcı olanlardan söz etti. Bunun yanında beldenin hizmetine açılan fırın, fırına alınan araç ve yeni alınan ekskavatör iş makinesi ile ilgili bilgiler verdi. Yıl sonu geldiğinde belediyelerin, en önemli sorununun nüfus sorunu olduğunu vurgulayan başkan Yenigün; “Bizim gelirimizin %70 ila %80’i nüfus başına gelen paylarımızdan oluşuyor. Aralık ayı itibariyle nüfusta kayıtlı olan rakamsal sayımız, bir yıl boyunca bize gelecek olan yardımların, hissenin tamamını oluşturuyor. O nedenle nüfus bizim için çok önemli” diye vurguladı. Yenigün ayrıca, beldenin isminin Oğuz Belediyesi olarak değiştirilmesinden sonraki gelişmelerle ilgili bilgilerde verdi. Belediyenin sınırlı gelirine rağmen bir çok hizmetler yaptıklarını da belirten Belediye Başkan’ı; “Biz arkadaşlarımızla gecemizi gündüzümüze katarak bütün imkanlarımızı beldemize harcıyoruz, bundan emin olmanızı istiyorum. Belediye başkanı olarak sizlerden aldığımız yetkiyle, gurbetteki arkadaşlarımızı gittik, ziyaret ettik. Kendileriyle görüşmelerimiz oldu. Onların katkılarıyla belediyemize yeni araçlar kattık ve sizlerin hizmetine sunduk. Ben sizlerin huzurunda her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu Belde Hepimizin Beldesi
“Bu belde, seçilenlerin değil hepimizin beldesi. Bu beldeye hep beraber sahip çıkmak gerekiyor. Bu konuda sizlerin geçen yıl olduğu gibi gerekli duyarlılığı ve hassasiyeti göstereceğinizden eminim” diyen Belediye Başkan’ı Yenigün; Belde vatandaşlarının huzurunda, plaketlerini vermek üzere toplantıya davet ettiği Mithat Güdü ile ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sizlerinde malumu olduğu üzere, Mithat Güdü hocamız, burada kaldığı süre içerisinde, cami görevinin yanında, özellikle web sitesi üzerinden yaptığı haberleriyle beldemizin sesi, gözü ve kulağı olmuştur. Beldede olup bitenleri, çalışmalarımızı, gurbetteki vatandaşlarımızın bilgisine ulaştırmada gönüllü olarak gayret göstermiştir. Teknolojiyi çok yakından takip eden ve iyi kullanan bir din görevlisi olarak zamanının büyük bölümünü beldemizin yararına kullandığına şahit olduk. Birçok defa kendisiyle canlı yayın programları da yapma imkânı bulduk. Uyumlu ve özverili çalışmalarından dolayı kendisini belediye başkanı olarak sizler adına plaketle ödüllendirmek istedik. Ben sizlerin huzurunda kendisine tekrar teşekkür ediyor ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Çalışmalarından dolayı plakete layık görülen imam-hatip Mithat Güdü de, toplantıya katılanları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında; “Şu anda sizlerle beraber olmanın mutluluğu içerisindeyim. Başkanımızın da ifade ettiği gibi, bizler asli görevimizin yanında beldenin menfaatine olan bütün işlerde ve çalışmalarda, başta başkanımız ve muhtarlarımızla birlikte güzel işler yapmaya çalıştık. Sizi sevdiğimiz ve sizlerle bütünleştiğimiz için enerjimizi sizlerin yararına olan çalışmalara verdik. Sizden birisi gibi, Oğuz Beldesi’nin bir ferdi gibi davrandık. Gerçektende birlikte güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Gönüller ve bedenler bir olunca yapılamayacak hiç bir şey yok.” dedi.
Biz Görevimizi Cami İle Lojman Arasına Sıkıştırmadık

“Biz Görevimizi cami ile lojman arasına sıkıştırmadık” diyen imam-hatip Güdü konuşmasının devamında; “Toplumda şöyle yanlış bir anlama ve algılama olgusu var; ‘İmamın görevi caminin içinde başlar, dışarı çıkınca biter. İmam caminin dışında başka bir işe karışmaz; hatta bazı anlayışlara göre de, biraz daha öte bir ifade ile; imam ezan okur, namaz kıldırır, cenaze yıkar, vb. başka şeylerden anlamaz’ böyle bir anlayış çok eksik ve sakat bir anlayıştır. Din görevlisinin, insanın olduğu her yerde birçok görevi ve sorumluluğu vardır. Bu görevlerin bir kısmı resmidir, birçoğu da vicdani ve insanidir. Bizler toplumun içinde, insanların arasında; düğününde, toplantısında her zaman her yerde bulunmamız gerektiğine inanarak görev yaptık. Nitekim öyle de olması gerekir. Bunların farkında olan sizler ve Sayın Başkanımız, takdir etmişler ve incelik göstermişler; bizi onura etmek adına plaket takdim etmeyi uygun görmüşler. Bende şahsım ve sizler adına kendisine çok teşekkür ediyor; başarılar diliyorum ve hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Daha sonra başkan ve mahalle muhtarlarıyla bir de hatıra fotoğrafı çektiren imam-hatip Mithat Güdü toplantıdan sonra beldeden ayrıldı.
Toplantının sonunda, vatandaşların görüş, düşünce ve önerilerini de dinleyen Oğuz Belediye Başkan’ı Şakir Yenigün, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla birlikte objektiflere gülümsedi.

Mithat GÜDÜ

En son Haberler