Oğuz Beldesi Baş Mahallede 200 metre parke yol yapıldı

BİRLİKTE MAHALLELERİNE İKİ YÜZ METRE PARKE YOL YAPTILAR

Beşikdüzü İlçesi’ne bağlı Oğuz Beldesi’nden bir grup mahalle vatandaşları el ele verdiler, azmettiler ve mahallelerine 200 metre parke yol yaptılar.

Eski ismi Baş Mahalle olarak bilinen Oğuz Beldesi Atatürk Mahallesi sakinleri, kadını-erkeği, genci yaşlısı; emekli öğretmen Ahmet Turan’ın önderliğinde bir araya gelerek, birlikte nelerin yapılabileceğini ortaya koydular.

Özellikle yağmurlu havalarda çamur çiğneyerek evlerine gitmek zorunda kalan mahalle halkı, bu durumun kendileri için çekilmez olduğuna hep birlikte karar vererek, emekli öğretmen Ahmet Turan’ın önderliğinde yolun yapılması çalışmalarını başlattılar.

Yaklaşık 45 gün önce başlayan mahalle yolunun parke döşeme çalışmaları ana yoldan itibaren H.Ahmet Turan’ın evinin yanına kadar toplam 200 metre uzunluğunda, 6-7 metre genişliğinde olmak üzere, %80’i tamamlanmış durumda.

Çalışmalarla ilgili kendisinden bilgi aldığımız emekli öğretmen Ahmet Turan şunları söyledi: “Mahallemizin yolunun yapılması gerekiyordu. Vatandaşlar bu iş için bize görev ve sorumluluk verdiler. Bizlerde mahalle halkımızla, arkadaşlarımızla istişare yaptık. Herkes; “Sen önümüzde olursan biz de elimizden gelen desteği veririz” dediler. Mahalle halkımızdan aldığımız destek sözü ile yolun yapılması çalışmalarına başladık. Buradaki çalışmalarımızda gerçekten de vatandaşlarımızın her biri kazma, kürek işleri, harç yoğurma, taş taşıma vs. hepsinde de sabah akşam çalıştılar. Aynı  heyecanla çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 200 metre parke yolun yaklaşık %80’i tamamlandı. Bunun yanında yine yaklaşık olarak 80 metre kanal kazıldı, 20 metre de perde duvar yapıldı. Tahmini olarak 10.000 TL civarındaki işçilik masrafını bizim bu insanlarımız çalışarak karşıladılar.” dedi.

Parke taşının parasını, Seyfullah Turan, Ayşe Gürsoy, Tevfik Gürsoy ve Ali Turan’ın karşıladığını belirten Ahmet Turan, bayanların örgütlenmesinde aktif görev üstlenen Kezban Turan ve Güler İpek’ten de söz ederek; “Onlar hem bayanları bu işe sarılmaya teşvik ettiler, hem de kendileri yerine göre harç yaptılar, amele gibi çalıştılar” dedi. Yolun perde duvar ve kanalların kalıplarını dayısı H.Ahmet Turan ile birlikte yaptıklarını ifade eden Ahmet Turan, Üniversitede doktora öğrencisi olan ressam Ayşe Nur İpek’in de bir aydan fazla ustalarla birlikte yolda çalıştığını söyledi. Araç desteği konusunda yardımlarını esirgemeyen Oğuz Belediye Başkanı Şakir Yenigün’e mahalle halkı adına teşekkür eden Ahmet Turan, kum ve çakıl ihtiyaçlarını karşılayan Beşikdüzü belediye Başkanı Ramis Uzun ve Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’na da teşekkürlerini ifade etti.

Emekli öğretmen Ahmet Turan özellikle, taş taşıma, harç karma, kanal açma, kalıp, vb. gibi işlerde takdir edilecek bir çalışma ve gayret ortaya koyan kişilerin  isimlerini tek tek sayarak; “Güler İpek, Kezban Turan, Fatma Turan, Atika Turan, Nazmi Turan (Mustafa oğlu), Fatma Turan (Ahmet kızı), Nihat İpek, Muhammet Turan (Mehmet oğlu) ve eşi Emine Turan, Mustafa Turan, Seyfullah Turan, Ali Bektaş ve Ahmet Bektaş’a, yardımlarını esirgemeyen belediye başkanlarına ve isimlerini unuttuğum kimseler varsa hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca düşüncelerini aldığımız mahalle halkı da, birlikte yollarının yapılmasından oldukça memnun kaldıklarını ifade ederek başta kendilerine önderlik eden emekli öğretmen Ahmet Turan olmak üzere yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ettiler.

Bizlerde mahalle halkının azim, kararlılık ve dayanışma içerisinde ortaya koydukları çalışmalarının herkese örnek olması temennisiyle, hayırlı olmasını diliyoruz…!

Mithat GÜDÜ

www.mithatgudu.com

En son Haberler