Son Dakika Yöresel Haberler 

Birinci Sürüm Çaylar Toplanmaya Başladı

Oğuz Beldesi vatandaşları birinci sürüm çaylarını çoktan kesmeye başladılar. Vatandaşların kestikleri çayların fabrikaya taşınması konusunda geçmiş yıllarda yaşadıkları sıkıntılar büyük oranda azalsa da henüz tam olarak çözüm bulmuş değil. Beldeden yaş çay alımı yapan fabrikaların çayı işleme konusunda yetersiz kalması nedeniyle, belli oranda (kota uygulamasıyla) yaş çay alıyor olmaları vatandaşı sıkıntıya sokuyor. Yaş çayın zamanında kesilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, kestikleri çaylarının zaman zaman kota engeline takılarak bekletmeye terk edildiğini, bununda havaların sıcak olması sebebiyle erken solma, kuruma ve bozulmaya neden olduğunu söylediler.

Oğuz Beldesi Atatürk Mahallesi çay alım evinde vatandaşlara çaylarını verirken yardımcı olduğunu gördüğümüz ve görüşlerini aldığımız muhtar Hüseyin Kılıç, herhangi bir sorun yaşamadıklarını, mahallesindeki vatandaşların kestikleri çayların tamamını arabaya verebildiklerini belirtirken, bazı vatandaşlar da geçmişten gelen sıkıntıların az da olsa devam ettiğinden yakındılar.

Yaşanan sıkıntılar konusunda ayrıca görüşlerini aldığımız Mustafa Topal ise şunları söyledi, “Beldemiz Cumhuriyet ve Atatürk Mahallesinin çayları hemen hemen aynı zaman da sürgün veriyor. Ancak arabalar aşağıdan yukarıya yaş çay alımına başladıklarından, yukarıya çıkmadan dolup gidiyorlar. Bu durumda da bizim çaylarımız geç kalıyor. Geç kalınca da çayın filizleri kartlaşıyor ve dolayısıyla da kiloda fire veriyor, kalitesi düşüyor. Benim bu söylediklerim yalnız özel sektör için geçerlidir” dedi.

Muhtar Yunus Şengezer ise, vatandaşların bir anda çay kesmeye hücum ettiklerinden, fabrikalarında işlemede yetersiz kalmasından dolayı sıkıntıların devam ettiğini söyledi. Sorunun çözümü olarak ta vatandaşlar, fabrikaların çayı işleme konusundaki yetersizliklerini gidererek kota uygulamasını kaldırmaları gerektiğini belirttiler.

En son Haberler