Bizden Haberler Son Dakika 

Dolanlı Köyünden Örnek Bir Çalışma

Vatandaşın Kendi Camisinden Okunan Ezanı Duymak İstemesi İmam-Hatip Ali Taş’ı Harekete Geçirdi.

Beşikdüzü İlçesi Dolanlı Köyü Merkez Camii’nde okunan ezan, cenaze anonsları ve diğer duyurular, alt mahalle, güney mahalle ve geveller kısmına arazinin engebeli olması nedeniyle ulaştırılamıyordu. Cami’den paralel olarak yüzelli metre mesafede bulunan iki adet hoparlörden çıkan ezan sesi de köyün büyük bir bölümüne ulaşmıyordu.

Köylü vatandaşlar ve cami cemaatinden bu konuda gelen şikayetleri dikkate alan Dolanlı Köyü Merkez Camii İmam-Hatibi Ali Taş, köy muhtarı Mustafa Dübüş ve cemaatin de görüşlerini alarak; uygun gördüğü (köyün merkezini büyük ölçüde gören) Ellezin Kıran’a üç hoparlör daha ilave edilmesini istedi. Yapılan çalışmalar sonucunda altıyüz metre kablo ve hoparlörlerin temin edilmesiyle yürütülen çalışmalar sonucu vatandaşların köyün camisinden duymak istedikleri ezan sesi sıkıntısı giderilmiş oldu.

İmam-Hatip Ali Taş, yapılan çalışmalarla ilgili olarak vatandaşların sorunun çözülmesinden çok memnun olduklarını, bu güne kadar çevre köylerden duydukları ezan sesini kendi camilerinden duymuş olmalarının sevincini kendilerine ifade ettiklerini belirterek: “Vatandaşın ve cemaatimizin memnuniyeti ve huzuru bizim memnuniyetimizdir” ifadelerini kullandı.

Ali Taş ayrıca: “Cami cemaatimizin ve vatandaşlarımızın bu gibi hizmetlere daha fazla duyarlı olmaları, maddi-manevi desteklerini esirgememelerini, gurbette olan vatandaşlarımızın da mutlaka yardımlarını bir şekilde ulaştırmalarını istiyoruz” dedi.

Bundan önceki çalışmalarını da yerinde görüntülediğimiz Camii İmam-Hatibi Ali Taş, bundan sonra yapmayı düşündüğü işler arasında, cami’nin kesme taş üzerine yapılan badana ve boyasının temizlenerek, orijinal halinin ortaya çıkarılması olduğunu söyledi.

Meslektaşımızın yemek ve çay ikramıyla birlikte bir süre daha sohbet ettikten sonra, duyarlı ve gayretli çalışmalarından dolayı tebrik edip başarı dilek ve teşekkürlerimizi ifade ederek memnuniyetle mahalden ayrıldık.

En son Haberler