Bizden Haberler Son Dakika 

Dönü Gıranına Dinlenme Yeri Yapıldı

Senelerdir güni ve güni yollarındaki su sıkıntısını hepimiz yaşadık.İsmilli tarafında rahmetli güllü yengenin evinin orda bir su vardı inçir yiye gene ordan su alırdık zaman içersinde ordaki suda akmaz oldu bir bardak suya muhtaç hale geldik .

Emekli olunca köyüne yerleşen Değerli Azmi ÇOLAK Abi’mizde bu su  sıkıntılarını senelerdir çekmiş ve sonunda hizmet yarışında dualara ve takdire şayan olan bir hizmeti maddi boyutunu ve yapımını üslenerek gerçekleştirmiştir.Nedir bu Hizmet ?

Rahmetli Mustafa Çolak’ın HAYRAT’ı olarak (Havva Çolak eşi) yerinde bulunan ve atıl vaziyette bekleyen suyun akarına bir depo yapılmak süre tiye kanal kazılarak  borularla dönü gıranı diye tabir ettiğimiz yere taşınması ve burda 4’e 4 ebatında dinlenme ,namaz kılma ,yağmurlu ve güneşli havalarda korunma maksatlı mescit tarzında bir yapının yapılması ile güni yollarındaki su ve istirahat sıkıntısı aşılmış oldu.

Bu hizmeti için teşekkür etmek için aradığımız Azmi abimiz bu yapı bir HAYRAT’dır demektedir. Azmi abimiz burada malzeme taşımasında zaman zaman komşularımızın yardımları olmuştur hepsine teşekkürlerini sunmaktadır.İlerleyen zamanlarda burda bulunan suyu günilerimize gitmek için kullandığımız bir alt yola kadar ulaştırmayı buralar dada köylülerimizin  su sorununun gidermeyi hedefledikleri müjdesinde vermektedir bizlere.

Bu hizmetinden dolayı emeği geçen herkese https://oguzlular.com ailesi olarak teşekkürlerimizi sunmaktayız.ALLAH razı olsun yapılan hayırları ve HAYRAT’ı kabul etsin inşallah.Yapı inşaatı halen devam etmektedir.

En son Haberler