Diğer Haberler 

Erol Bilgili Bir İlke İmza Attı

İmam-Hatip Erol Bilgili Bir İlke İmza Attı Samsun’un 19 Mayıs İlçesi Dereköy Beldesi Merkez Yalı Camii İmam-Hatibi Erol Bilgili cemaatinin sayısını artırabilmek için farklı bir uygulama başlattı.

Camiye gelen cemaatin sayısını yeterli bulmayan Dereköy Beldesi Merkez Yalı Camii İmam-Hatibi Erol Bilgili, “Cemaatin sayısını nasıl artırabilirim” düşüncesinden hareketle görevli bulunduğu mahallede yaşayan tüm vatandaşlara zarf içerisinde birer mektup gönderdi.

“ÇOK KIYMETLİ BELDE HALKIMIZA….!” Hitabıyla kaleme aldığı mektubunda; yıllardan beri süren gayretlerle caminin yapım ve onarımının büyük ölçüde tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek mahalle halkına teşekkürlerini ifade etti. Erol Bilgili: “Camiler toplayan, bir araya getiren anlamında müslümanların ibadethaneleri olmasının yanında toplumumuzun vazgeçilmez müesseselerinden olması sebebiyle; camiler, tarihtir, medeniyettir, sanattır, ibadettir, eşitliktir, birliktir, sohbettir, ilimdir, sevgidir” dediği mektubunda: “Camilerin süsü ise cemaattir” vurgusunu yaptı.

Din görevlisi Bilgili: “Camimizin cemaatinin az olduğunu görmekteyiz, cemaat sayısının artmasını camimizin şenlenmesini istiyoruz. Sizlerden isteğimiz camimize gereken önemi göstermeniz, namaz kılan halkımızın namazlarını camide kılmaları, kılmayan arkadaşlarımızın da biran önce namaz kılmaya başlayıp camimizdeki cemaat sayısını artırmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vakit ve Cuma namazlarında bayan cemaat için de caminin müsait olduğunu belirten İmam-Hatip Erol Bilgili: “Bayanlarda camiye gider mi? demeyelim, cemaatle kılınan namazın sevabından hep birlikte faydalanalım” diye ekledi.

Samsun 19 Mayıs İlçesi Dereköy Beldesi Merkez Yalı Camii İmam-Hatibi Erol Bilgili, mahalle halkına gönderdiği mektubunda, genç ihtiyar kadın erkek olarak günde bir vakit namaz kılmak için vatandaşları camiye, cemaate katılmaya davet ederken şu ifadelere yer verdi: “Sizlerin günde en az bir vakit camiye gelmeniz demek cemaatimizin her vakit 20’ye 30’a çıkması demek olur ki; bu da camimizi önemli ölçüde şenlendirir ve süsler. Çünkü camilerin süsü cemaatle olur. İşim vardı başka zaman giderim demeyelim, dünyanın işi bitmez. Hiç işi bitireni gördünüz mü? Onun için sizleri günde en az bir vakit camiye bekliyoruz” diye yazdı.

Mektubunun sonunda ise: “Haydi hep birlikte “GÜNDE EN AZ BİR VAKİT CAMİYE.!” sloganımız olsun. Camimiz cemaatle dolsun. Saygı ve sevgilerimizi sunarız. Selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz…!” mesajlarıyla mahalle halkına seslenen İmam-Hatip Erol Bilgili, farklı bir uygulamaya imza atarak cemaatin ilgisini camiye çekmeyi amaçlamış.

Dereköy Beldesi Merkez Yalı Camii İmam-Hatibi Erol Bilgili, Dernek Başkanı Harun Akbaş’ın da imzasının bulunduğu mektuba; olumlu olumsuz cevaplar aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Cemaatimizin camiye ilgisini artırabilmemiz için geliştirdiğimiz bu yöntemle 230 haneye ulaştık. Olumsuz tepkilerin yanında, daha çok olumlu yönde tepkiler aldık. İlginç olduğu için birkaç örnek vermek istiyorum. Mesela; Zarfın camiden geldiğini söyleyen çocuklara: “Ne istiyorlar? Para mı istiyorlar yine?” diyenler oldu. Bunun yanında, mektubu açıp okuyamayan yaşlılardan bazıları: “Mektubu aldın mı?” diye soranlara: “Aybaşı para vereceğim, şimdi param yok” deyip para toplamak için geldiğini sananlar oldu. Ayrıca mektubu alır almaz telefon açıp, çok duygulandığını söyleyip: “Akşam namazında buluşalım” diyenler oldu.

Ayrıca bu uygulamanın İlçe Müftüsü Hasan Görer’in de dikkatini çektiğini belirten Erol Bilgili, Müftü Görer’in “GÜNDE BİR VAKİT CAMİYE” sloganını yaygınlaştırmak için hazırlanan hutbe, el ilanları ve broşürlerle ilçe ve köylere de yaymayı düşündüğünü, bu uygulamanın da Türkiye’de bir ilk olduğunu düşündüklerini sözlerine ekledi.

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi, Oğuz Beldesi nüfusuna kayıtlı olan ve Oğuz Beldesi Merkez Cami’inde 4,5 Yıl görev yapan Dereköy Beldesi Merkez Yalı Camii İmam-Hatibi Erol Bilgili halen görevli olduğu camii de 5 yıldır hizmet veriyor.

En son Haberler