Son Dakika Yöresel Haberler 

Kaymakam Güngören Keser Diyarına Ziyaret

Beşikdüzü İlçe Kaymakamı Alper Faruk Güngör ve İlçe Emniyet Müdürü İlker Kara El Sanatları Ustası Hakkı Sağlamı Ziyaret Ettiler.

Keser diyarı olarak bilinen, Beşikdüzü İlçesinin Hünerli Köyü vatandaşlarından 58 yaşında ki Hakkı Sağlam ikamet ettiği köydeki evinin yanında açtığı iş yerinde yöremiz el sanatlarından Keser, Balta, Orak, Nacak, Krebi, Bıçak, Kazma ve Pur Kazması imalatını yaşatıp, gelecek nesillere aktarmak için var gücüyle çalışıyor

Beşikdüzü Kaymakamı Alper Faruk Güngör ve Beşikdüzü Emniyet Müdürü İlker Kara Sağlam ailesini yerinde ziyaret ettiler. Yöresel el sanatlarında ve özellikle de Keser konusunda marka olan Hakkı Sağlam, Kaymakam Güngör ve Emniyet Müdürü İlker Karalın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: beşikdüzü Kaymakamımız Alper Faruk Güngörü imalathanemizde çay içmeye davet ettik. O da bizleri kırmayarak davetimize karşılık bizleri ziyaret ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kaymakamımıza, Emniyet Amirimize ve Gazeteci arkadaşımıza üzerinde isimleri yazılı birer özel “nacak” hediye ettik. Sağ olsunlar bizleri kırmayarak hediyemizi kabul ettiler.dedi.

Baba mesleği Keser diyarı Hünerli Köyü’ndeki imalathanelerinde 28 yıldan fazla bu mesleği yapan Hakkı Sağlam: işçi de çalıştırıyorum. Günde 40 TL. Yevmiye ile çalışacak işçi bulmakta zorlanıyorum. Gençlerimiz bu işe artık eskisi gibi itibar etmiyorlar. Kendi çocuklarımla ve az sayıdaki işçilerimle imalathanemizde yaptığımız el emeği göz nuru ürünlerimizi pazar pazar gezerek satıyoruz. Allaha şükür satışlarımız da iyi gidiyor dedi.

Kaymakam Güngör de Hakkı Sağlam ve çalışma arkadaşlarının çalışmalarını yerinde inceledikten sonra şunları söyledi: izim zaten ülke olarak el sanatlarını geliştirmemiz lazım. Bu mana da Sağlam ailesini kutluyorum. Gerçekten de yaptıkları ürünlere bakıldığında ne derece emek verildiği ortada. Zaten köyün ismi “Hünerli” olduğuna göre fazla bir şey söylemeye de gerek yok. Adı “Hünerli” olan bir köyden, hünerli insanlar ortaya çıkar dedi. Herkesin bulunduğu noktada önemli olduğunu ifade eden Alper Faruk Güngör, asırlı eller medeniyetin aynasıdır. Herkes masa başında çalışmak zorunda değil. Yaptığınız işi asla küçümsemeyin.diyerek iş veren ve işçilere moral destek vermiş oldu.

Son olarak; İş yeri sahibi ve çalışanlarına çalışmalarında başarı, bol ve bereketli kazançlar dileyen Kaymakam Güngör, el sanatlarıyla ün kazanmış ve keser diyarı olarak bilinen Hünerli Köyünü en kısa zamanda tekrar ziyaret edeceği sözünü vererek köyden ayrıldı.

Resimleri büyütmek için Resimlere Tıklayın…

En son Haberler