Diğer Haberler 

Erdinç KALAY Kitabını İmzaladı

Araştırmacı-yazar Erdinç Kalay tarafından Beşikdüzü Köy Enstitüsünü konu alan Tarlası Deniz Olan Okul Beşikdüzü Köy Enstitüsü isimli kitap için Trabzon Sanatevinde, Anadolu Basın Birliği tarafından imza günü düzenlendi.

Araştırmacı-yazar Erdinç Kalay tarafından Beşikdüzü Köy Enstitüsü’nü konu alan “Tarlası Deniz Olan Okul Beşikdüzü Köy Enstitüsü” isimli kitap için Trabzon Sanatevinde, Anadolu Basın Birliği tarafından imza günü düzenlendi.

İmza gününe Beşikdüzü Kaymakamı Alper Faruk Güngör, İlçe Emniyet Müdürü İlker Kara, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Kenan Çelik, Valilik Basın-Yayın İl Müdürü Salih Özkan, Beşikdüzü eski Belediye Başkanı Mehmet Kalay, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Aksoy ile birlikte davetliler katıldılar.

Açılış konuşmasını program sunucusu gazeteci-yazar Murat Cihan yaptı. Cihan konuşmasında, “ Bugün güzelliklerin en yücesi, en güzeli. Türk Milli Eğitimine damgasını vuran o güzel kuruluşlar , bugüne kadar devam etseydi, bugün hiçbirimiz enflasyon sözcüğünün anlamını bilmiyor olacaktık. Çünkü o sistem üretime dayalı bir sistemdi. Bir ülkede üretim yoksa, tüketime dayalı bir ülke ise işte sonuç budur. Beşikdüzü’nde bugüne kadar 37 profesör yetişti. Bunların yetişmesini sağlayan eğitime damgasını vuran Köy Enstitüleridir. Köy Enstitüleri ile ilgili bugüne kadar çok güzel şeyler söylendi ama hiçbiri bir belgesel niteliğinde olmadı.Bunu ilk Erdinç Kalay kaleme aldı. Kendisine bu güzel eseri bizlere sunduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen kitabın yazarı Erdinç Kalay, yazdığı eserin 20–28 ebadında 446 sayfadan oluştuğunu, eserde 1600 vesikalık fotoğraf, 250 adet sosyal kültürel etkinlikleri anlatan resim 50’ye yakın köy enstitüsü belgesi yüze yakın öğretmenle yapılan röportajın yeraldığını belirterek, 10 yıllık bir süreçte hazırladığı kitabı ile Beşikdüzü Köy Enstitüsü tarihini gelecek nesillere aktardığını, bu çalışmada kendisine destek veren başta Hüseyin Ateş olmak üzere, eski Belediye Başkanı Mehmet Kalay’a, eski kaymakamlardan Yaşar Karadeniz ve Bayramali Köse’e, köy enstitüsü sevdalılarına ve buraya kadar gelen herkese teşekkür ediyorum dedi. Kalay’ın konuşmasının ardından plaket törenine geçildi. İlk plaket Beşikdüzü Köy Enstitüsü ilk mezunlarından Sait Aydemir’e Beşikdüzü Kaymakamı Alper Faruk Güngör tarafından verildi. Kaymakam Güngör plaketi verirken yaptığı kısa konuşmada, “Görev yaptığım 7-8 ay içerisinde Beşikdüzü’nde farklı güzelliklere şahit olduk. Trabzon kültürüne büyük katkı sağlayan bu ilçede görev yapmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah sizlerinde desteğiyle bu çalışmalarımızı artırarak Trabzon’umuza, ilçemize katkılara devam edeceğiz” dedi. Ayrıca Ahmet Nurettin Gürsoy, Ali Bayram, Osman Cemil Erkut, Mehmet Kalay, Cemal Gedikli, Hüseyin Ateş ve Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneği’ne kitaba maddi ve manevi katkılarından dolayı plaket verildi.

Törenin ardından “Tarlası Deniz Olan Okul Beşikdüzü Köy Enstitüsü” kitabı yazarı Erdinç Kalay tarafından imzalanarak okuyucularıyla buluşturuldu. Kendisini bu güzel çalışmasından dolayı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

En son Haberler