Diğer Haberler Son Dakika 

Elazığ’da Deprem Oldu

Merkez üssü Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Başyurt olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.. Deprem birçok komşu ilde de hissedildi. Elazığ’da ilk bilgilere 5 denilen ölü sayısı yeni haberlerle 17’ye çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün internet sitesindeki verilere göre, saat 04.32’de, merkez üssü Elazığ’ın Karakoçan ilcesi Başyurt beldesi olan, 6.0 büyüklüğünde, 5 kilometre derinlikte deprem kaydedildi.

Başbakanlık, depremin büyüklüğünü daha sonra 5,5 olarak açıkladı..

Deprem, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Erzincan, Erzurum Batman gibi çevre iller ve ilçelerde de hissedildi..

Elazığ merkez ve ilçelerinde ve Bingöl’de depremi hisseden vatandaşlar panik içerisinde sokaklara çıktı…

Soğuğa rağmen evlerine girmeyen vatandaşların endişeli bekleyişleri sürüyor…

4 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Saat 04.42 ve 04.44’te de merkez üssü Palu ilçesi olan 2 küçük sarsıntı daha oldu..

Saat 04.50 ve 04.56’da da yine depremin merkez üssü Başyurt hafif şekilde sallandı.

PALU’DA 4,1 ve 3,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ SARSINTI DAHA

Saat 05.20 ve 05.22’de yine Elazığ’ın Palu ilçesi Gökdere merkezli büyüklüğü 4,1 ve 3,3 olan bir deprem daha meydana geldi..

Merkez üssü Gökdere olan artçı sarsıntılar kaydediliyor..

VALİ EROL: İLK GELEN BİLGİYE GÖRE ÖLÜ SAYISI 11

Elazığ Valisi Muammer Erol, saat 04:32’deki depremde Okçular köyünde 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Göçük altında kalanların olduğu belirtiliyor.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Elazığ’da yerel bir televizyon çalışanından alınan bilgiye göre ölü sayısının çok daha fazla olduğu ancak kesin bilgi olmadığını söyledi..

”Elazığ’da bu sabaha karşı meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı dileriz.”

    Kovancılar Devlet Hastanesi yetkililerinden ve diğer kaynaklardan alınana bilgiye göre depremde hayatını kaybedenlerin bazılarının isimleri şöyle:

Nermin Yıldız, Gönül Yıldız, Tuğba Yıldız, Zilan Yıldız, Emre Çiçek, Ayten Çiçek, Davut Yüksel, Kibar Yüksel, İzzet Çimen, Nurettin Çimen, Yeter Akdağ, Muhammet Emin Polat (Çocuk), Netice Polat, Medine Akdağ (Çocuk), Muhammet Özdoğan (Çocuk), Berivan Özdoğan, Özcan Cirit, Nazile Cirit, Murat Cirit, Fikri Özdoğan.

Kaynak:Haber61

En son Haberler