Çocuklara Özel 

Süt İçmenin Faydaları

En iyi besin maddesi olarak bilinen, günlük vücut için gerekli yaklaşık 100 besin elementinin tamamını bünyesinde bulunduran sütün 1 bardağı 6 yaşındaki bir çocuğun günlük ihtiyaçlarının önemli bölümünü karşılıyor.
‘Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişiminde önemli rol oynayan süt ve ürünleri, bebeklikten ölüme kadar insan hayatında vazgeçilemeyen bir besin kaynağıdır.

6 yaşındaki bir çocuk, günde içtiği 1 bardak sütle, günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 52’sini, potasyumun yüzde 30’unu, proteinin yüzde 35’ini, B1 vitamininin yüzde 11’ini, A vitamininin yüzde 9’unu, B2 vitamininin yüzde 44’ünü, folatın yüzde 12’sini, B6 vitamininin yüzde 13’ünü, iyodun yüzde 30’unu, B12 vitamininin yüzde 98’ini, magnezyumun yüzde 18’ini, çinkonun yüzde 12’sini, fosforun yüzde 55’ini ve niasinin yüzde 16’sını karşılıyorr çocuğun günlük ihtiyaçlarının önemli bölümünü karşılıyor.
Sütün faydaları;
Sindirim sistemini düzene sokar, büyüme ve gelişmeyi destekler,
-Dişleri korur ve çürükleri önler.
-Hücre ve doku oluşumunda rol alır
-Saç ve tırnak oluşumunda rol alır.
-Yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olur.
-Sütteki vitaminler büyümeye yardım eder.
-Kilo kontrolü kolaylaştırır.
-Beynin gelişiminde ve çalışmasında faydalıdır.
-Hücreleri onarır.
-Kemikleri sertleştirir.
-Bağışıklığı güçlendirir.
-Kalsiyum ihtiyacı özellikle hamilelik ve emzirme döneminde de önemli olup, bu dönemlerde yetersiz kalsiyum alımı, ileri yaşlarda “osteomalacia” ve “osteoporosis” gibi kemik hastalıklarına yol açmaktadır.
-Sütte bulunan fosfor, kemik oluşumunda önemli rol oynamaktadır.

En son Haberler