Diğer Haberler 

Yeşilköy’de Heylan Oldu

Beşikdüzü İlçesine bağlı Yeşilköy beldesi Güneymahalle mevkiinde son yağan yağışlarda meydana gelen büyük çaplı toprak kayması beldede büyük heyecan yarattı

Beşikdüzü İlçesine bağlı Yeşilköy beldesi Güneymahalle mevkiinde son yağan yağışlarda meydana gelen büyük çaplı toprak kayması beldede büyük heyecan yarattı.

Şalpazarı yolu üzerinde Mustafa Güdü’ye ait arazide meydana gelen toprak kaymasında 300 metre kare alan yağışlardan etkilenerek kaydı. Üzerinde beldeye giden yüksek gerilim elektrik direğinin de bulunması nedeniyle belde uzun süre elektriksiz kaldı.

Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli beldemiz dik bir arazi yapısına sahip olması sonucu bu tür toprak kaymalarını zaman zaman yaşadıklarını dile getirerek; “Bu nedenle Beldemizin çeşitli yerlerinde tehlike arzeden 6 büyük kaya parçası var. Bunlardan 2 tanesi arazi üzerinde çıplak vaziyette duruyorlar. Heran yuvarlanmaya müsait durumdalar. Kayaların aşağısında evleri bulunan vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğinin yanı sıra, Şalpazarı yolunu da tehdit ediyorlar. Bu kaya parçalarının mutlaka kırılıp yok edilmesi gerekir. Allah göstermesin yağmurlu bir havada yuvarlanıp Şalpazarı yolundan geçmekte olan bir araca vurabilirler. Kaza meydana geldikten sonra eyvah demenin bir anlamı yok. Gerekli yazışmaları da yaptık. Bu tehdidin mutlaka ortadan kaldırılması gerekir. Belediye olarak bizim burada yapacağımız fazla bir şey yok. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Beşikdüzühaber

En son Haberler