Bizden Haberler Son Dakika 

Çok Değerli Belde Halkı ve Sevgili Dostlar;

Yönetim olarak hiçbir siyasi düşüncenin uzantısı olmadan belde halkını kaynaştırmayı, Oğuz kültürünü yaşamayı ve çocuklarımıza öğretmeyi, yaşadığımız toplumda her türlü soruna katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Bilindiği gibi dernek çalışmaları gönüllülük esasına dayalı çalışmalardır. Hepimizin çoluğu-çocuğu var ve evimize ekmek götürmek zorundayız. Kendi işimizi ihmal etmeden dernek çalışmalarını yürütmeyi ve kollektif bir çalışma oluşturmayı, birçok ihtiyacımızı karşılamada dayanışma içinde olmayı amaçlamamız son derece doğal bir durumdur.

Çalışmalarımızı yürütürken çağdaş ve modern Türkiyemizin bir parçası olduğumuzu, ülkemizi çok sevdiğimizi, Başka Türkiye yok sloganını benimsediğimizi saygıyla vurguluyoruz.

Derneğimiz geniş bir kitleye hitap etmektedir. Üzerimizdeki yükün ve sorumluluğun her gün daha da artacağının farkında olmamız, hedeflerimize daha da çabuk ulaşacağımızın bir göstergesidir. Çıktığımız uzun ve yorucu yolda değerli üyelerimiz ve sizlerle birlikte önümüze çıkan tüm olumsuzlukları aşacağımıza ve bizden sonraki nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek için hep birlikte yarınlara güvenle bakacağımıza inanıyorum.

Kendi aramızdaki birlik ve beraberliği geliştirmek, beldemizin zengin tarih ve kültürünü tanıtıp korumak, ekonomik, sosyal ve siyasal her alanda beldemizin güçlenmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir.

Oğuz ; ilçemizin ilk yerleşim birimlerinden olup, uzun bir tarihi geçmişe sahiptir. Bizler bu kültürün temsilcileriyiz. Kültür mirasımıza karşı görev ve sorumluluklarımız var. Hiçbirimiz bu sorumluluktan kaçamayız.

Bizim Oğuz beldemizle ile ilgili hayallerimiz var, biz bu hayalleri hedef olarak belirledik; bu hedeflere birlikte ulaşmak istiyoruz. Beldemizi Turizme açmak istiyoruz. Beldemizde üretmek; ürettiğimiz ürünlerimizi satmak istiyoruz. Kültürel yapısı kuvvetli olan köyler bunu başarmış; bizde birlikte başarabiliriz.

Dernek yönetimi olarak gelir getiren faaliyetler neler olabilir, Yeni iş olanakları hazırlayabilir miyiz; bizim var olan yöresel el sanatlarından yola çıkarak kendi konumumuza ve çevremize göre hangi ürünleri yapabileceğimize karar vermemiz gerekiyor.

Bu nedenle; istişare toplantıları yapmalıyız. Bu anlamda sizlerin görüşlerini çok ama çok önemsiyoruz.

Değerli arkadaşlar; kendi gücümüzün farkına varalım. Bizim Profesörlerimiz, Genel Müdürümüz, Bölge Müdürümüz, Emniyet Müdürümüz, Şube Müdürlerimiz var. Çok önemli okullarda okuyan, yeni mezun olmuş, mezun olacak gençlerimiz var.

Biz birlikteliğimizi sağlarsak aşamayacağımız engel olamaz. Bu gücümüzü beldemize kullanmaz isek neye yarar. Kullanılmayan güç güç değildir.

Yardımlaşmaz isek; bulunduğumuz değerlerin bir anlamı olabilir mi? Elimizden kayar gider o zaman üzülen biz oluruz. sevgiler paylaşıldıkça çoğalır, acılar ise paylaşıldıkça azalır sözünü hatırlayalım. Yapacağımız desteklerin bir gün bize geri döneceğini veya bizim de bir gün bu desteklere ihtiyacımızın olacağını unutmayalım.

Beldemize ne yazık ki; son yıllarda genç nüfus gelmemektedir, beldemizde yaşayan nüfusun yaşlanması, yaşlılarımızın azalması beldemiz adına üzüntü vericidir.

Bu olumsuz durumu tersine çevirmek bizim görevimiz ve hedefimiz olmalıdır. Genç nüfusa biz kültürümüzü aktarmaz isek, yeni nesiller beldemizin kültürünün farkında olmayacak, bir sonra ki nesil ise; beldesine hiç gelmeyecektir.

Bu kültür mirasımızın sürdürülebilmesi beldemizin üreterek hayatta kalmasına bağlıdır. Bu bizim için sosyal sorumluluk olmalıdır. Bu konuda göstereceğimiz uygulamalarda da asla kişisel menfaat aranmamalıdır.

Beldemizin en büyük 2. Tüzel kişiliği olan Derneğimizi gündemde tutmak için sık sık etkinlik yapmak zorundayız. Sizlerden ricamız bu etkinliklerimize katılarak bize destek vermeniz. Böylece birlikte planladığınız hedeflere daha çabuk ulaşabiliriz.

Hedefimiz beldemizi hak ettiği ekonomik ve toplumsal standartlara ulaştırmaktır. Bize inandığınız ve destek verdiğiniz zaman biz bunu başaracağız.

Planladığımız hedeflerin başarıya ulaşabilmesi için hep birlikte el ele vererek özverili bir şekilde çalışmalıyız.

Bizler beldemize hizmet etme şansına sahip olduğumuz için mutluyuz kıvançlıyız.

Beldemizin ülke genelinde örnek belde olması temennisiyle, teşekkürlerimi sunarken kollektif çalışmalarımızla daha da büyüyeceğimize olan inancımla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Not: Çalışmalarımızda bize yol gösterecek, ışık tutacak, arzuladığımız güzelliklerin hayata geçirilmesinde çok önemli katkılarının olacağını düşündüğüm fikir, öneri ve görüşlerinizi aşağıdaki iletişim bilgilerinden bizlere ulaştırabilir yada; [email protected] E-Postamıza iletebilirsiniz.

Refik YILMAZ

(TÜYAD BAŞKANI)

İletişim Adresimiz

Alemdağ Caddesi Cici Sokak No:1-3 Ümraniye/İstanbul

Tel: Dernek: (0216) 4430262         (0216) 4430262  

Başkan (Refik Yılmaz) GSM: 0505.5065777

Email: [email protected]

Dernek Web Sitesi: www.turkellidernek.org

Haber:Mithatgudu

En son Haberler