Bizden Haberler Düğün / Şenlik Foto. Son Dakika 

DİKKAT…! “OĞUZ KÖYLERİ GENÇLERİNİN AYAK SESLERİ” GELİYOR

Oğuz Köyleri Gençleri Özüne Dönüyor

Gençlik Şölenine tüm Oğuz Köyleri Gençlerinin davet edilmesi ve toplantılar zinciri, Oğuz Köyleri Gençlerinin öze dönüş hareketinin ayak sesleri olarak değerlendirildi.

Türkelli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Refik Yılmaz ve Gençlik Kollarının birlikte organize ettikleri; İstanbul Ümraniye’de 30.01.2010 Cumartesi günü akşamı gerçekleştirilecek olan gençlik şölenine, tüm Oğuz (Türkelli-Resullü-Dolanlı ve Çakırlı) Köyleri Gençlerinin de davet edilmiş olmalarının ardından, Oğuz Beldesi’nde (Köksal’ın kahvesinde) bir araya gelen gençler “Öze Dönüş Hareketinin Başlangıcı” olarak değerlendirdikleri toplantıda durum değerlendirmesi yaptılar.

Oğuz Beldesi gençlerine öncülük eden Osman Çakmak-Şantiye şefi-,Mustafa Özdemir, Murat Yılmaz ve Hakan Kılıç; şölene tüm Oğuz Köyleri gençlerinin de davet edilmiş olması sebebiyle genişleyen organizasyon için son durum değerlendirmesi yaptılar.

Gençlik Şölenine tüm Oğuz köyleri gençlerinin de davet edilmiş olmalarının çok isabetli bir karar olduğunda hem fikir olan gençler; şölen için diğer köylere yeterince duyurunun yapılamadığını, zamanın da daralmasıyla bir eksiklik yaşanabileceğini, bu nedenle de kalan zaman içerisinde ellerini sıkı tutarak bütün Oğuz Köyleri gençlerine bir şekilde ulaşılması gerektiğini belirttiler. Oğuz Köyleri gençlerinin bir araya gelmesi, birlik, beraberlik ve dayanışmalarının temellerinin atılması olarak gördükleri gençlik şöleninin, bundan sonraki yıllarda da daha organizeli ve geniş katılımlarla yapılmasını düşündüklerini ifade ettiler. Bununla birlikte, özledikleri Oğuz Gençleri birlikteliğinin ortaya çıkmasıyla tüm Oğuz’lular olarak bölgede sesi duyulan ve sözü dinlenen ve her alanda ağırlığı hissedilen güçlü bir topluluk olabileceklerinin altını çizen gençler; “Fikir birlikteliğimiz yoksa hiç bir şeyimiz yoktur. Tüm Oğuz Köyleri gençleri olarak alacağımız kararlar ilerde bizleri çok farklı bir noktaya getirecektir. Fikir birliğimizin sağlanmasıyla gücümüz, kuvvetimiz artar, ağırlığımız olur, her yerde söz hakkımız olur, belirleme, karar alma ve uygulama gücümüz olur. Biz bu birlikteliğe siyasi de bakmıyoruz ve bakmamak lazım. Ancak kimsenin de karşısında eğilmek, boyun bükmek gibi bir zaafımız olmamalı. Bireysel çalışma ve güçlerimizi birleştirerek daha güçlü ve söz sahibi olmalıyız. Ayrıca bu birlikteliğe giden adımın, ortak kültür ve geleneklerimizi devam ettirmek amacına yönelik olarak başlatıldığına inanmalıyız…” dediler.

Oğuz Beldesi Gençlerinin organize ettiği toplantıya; Belde gençlerinin yanı sıra, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Yunus Şengezer, Hasan Aydın, Mehmet (karaca) Dişli, Şenol Aksoy ve Ramazan Algan ile Resullü Köyü’nden misafir olarak eski Muhtar Hüseyin Bektaş, Seyfi Çalışkan, Mustafa Çolak ve Okan Kırarslan, Çakırlı Köyü’nden ise Hakan Kılıç katıldılar.

Toplantı sonunda varılan karara göre; Resullü Köyü’nden katılan gençlere yapılan öneri ve teklifte; Resullü Köyünde de bir toplantı yapmak istenildiğinin ifade edilmesinin ardından; onların da bu konuda tek başlarına karar vermek gibi bir yetkilerinin olmadığını ancak köydeki gençlerle yapacakları istişarenin ardından olumlu bir karar çıkarsa; haber verilerek, 27.01.2010 Çarşamba günü akşam saat 19:00 da Resullü Köyü kahvesinde, ikinci bir toplantının yapılacağı belirtilerek toplantı sonuçlandı.

En son Haberler