Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü Kız Teknik ve Meslek Lisesi yine farklı bir uygulamaya imza atarak 2009-2010 öğretim yılının 1.dönem karnesini öğrenci ve velisine birlikte verdi.

Özellikle çevre ilçelerden(Doğankent, Görele, Çavuşlu, Eynesil, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ile köylerinden) Beşikdüzü’nün köylerinden çocuklarıyla “karne törenine” katılan veliler hem büyük bir heyecan yaşadılar hem de okulun OGYE Veli İletişim Ekibinin hazırladığı programla eğlendiler,bir dönemin yorgunluğunu attılar.Programda öğrencilerin başarıyla oynadığı anne-baba-çocuk ilişkisini anlatan skeçler, Karadeniz fıkralarını canlandırma, kemençe ve slayt eşliğinde yöresel türküler, okulun halk oyunları ekibinin gösterisi ve özellikle velilerin yarıştığı “evet-hayır yarışması” velilerden büyük ilgi gördü. Evet-hayır yarışmasına katılan bütün velilere hediye verildi.

Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu karne töreninde yaptığı konuşmada, büyük fedakarlık yaparak çocuklarını uzak ilçe ve köylerden okula gönderen ve karne törenine çocuklarıyla katılan tüm velilere teşekkür etti.1 dönem boyunca öğrencinin-ailenin ve okulun performansını gösteren karnenin, bizler için bir yol gösterici olduğunu;öğrenci,anne baba,öğretmen herkesin bu karnelerden gerekli mesajı alması gerektiğini söyledi. Kahyaoğlu, “Sakın çocuklarınızı başka çocuklarla kıyaslamayın.Ben çocuğumun bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum;yemiyor-yediriyor,giymiyor-giydiriyorum daha ne yapayım diyerek sorumluluğu çocuklarınıza yüklemeyin.Onlara sevgiyle yaklaşın,çocuklarınıza zaman ayırın”dedi.

Okulun PDR Öğretmeni Muhammet ÖZTÜRK de velilere, “Çocuklarınızın karnesi iyi değilse kesinlikle onlara kötü söz söyleme,tehdit ve baskı davranışlarında bulunmayın.Basından takip ediyorsanız maalesef bazen bu davranışların acı sonuçlarını yaşıyoruz, karneden gereken dersi alın yeter” dedi. Öztürk, konuşmasının son bölümünde öğrencilere de yarıyıl tatilini nasıl geçirmeleri gerektiğine yönelik tavsiyelerde bulundu.

1.dönem sonunda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.Okul idarecileri ve öğretmenlerinin 2009-2010 öğretim yılının 1.dönem karnesini öğrenci ve velisine birlikte vermesi ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla tören sona erdi

Kaynak :  Ahmet SARAÇ/BEŞİKDÜZÜ HABER

En son Haberler