Son Dakika Yöresel Haberler 

Bayraktardan muhteşem eser

 

TRABZON(BH)-Beşikdüzülü Avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar, yakın tarihimize ışık tutacak bir eseri basın-yayın dünyasına kazandırarak büyük takdir topladı.

Trabzon ve Gümüşhane’nin Efsane Delikanlısı Karaçukurlu Fehmi Ağa ve KTÜ’nün Kuruluş Çalışmaları adlı eserin sahibi Bayraktar,  1926 yılında Beşikdüzü Vardallı Köyü’nde  doğdu. İlkokulu Trabzon Kaledibi İlkokulu’nda, ortaokulu Gümüşhane’de, liseyi Trabzon Lisesi’nde okudu.1950 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirerek avukatlığa başladı.

     Gazeteciliğe, 1947 yılında talebe olduğu yıllarda  Ankara’da çıkan Bayrak mecmuasında yazı yazarak başladı. Daha sonra Ankara’daki Ulus, Kuvvet, Kudret ve Zafer gazetelerinde 1948-1949 yıllarında yazılar yazdı.    

      1967’de Ankara’dan aldığı matbaayı Tarbzon’da kurarak 1968 yılında Bayraktar  gazetesiyle basın hayatına merhaba dedi. 1969 da Vakfıkebir’de Bayrak gazetesini 1979 yılına kadar sürdürdü. 22 Mart 1972 tarihinde bir nahiye olan Beşikdüzü’nde Şarlı adı altında ilk resmi gazeteyi yayınlamaya başladı.     

Bayraktar’ın Trabzon basınına çok büyük katkıları da olmuş. Sonhaber, Hizmet, Sabah Postası, İleri, Ses, Hakimiyet, Yeniyol, Çaykara, Trabzon ve Yenigün gazetelerinde yazılar yazarak Trabzon’da gündem oluşturdu.

     Avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar ayrıca,  1969 yılında yazdığı “Savulun Amerikalılar Geliyor” adlı makaleyi daha sonra aynı ad altında kitaplaştırdığını ve o yıllar bu kitabın büyük ilgi gördüğünü söyledi. Son olarak yazdığı “Trabzon ve Gümüşhane’nin Efsane Delikanlısı Karaçukurlu Fehmi Ağa ve KTÜ’nün Kuruluş Çalışmaları” adlı eserinde, babasının ve kendisinin hayatı ile birlikte kurduğu ve görev yaptığı bir çok dernek ve gazetelerdeki faaliyetlerine yer verdi. Özellikle KTÜ’nün ve Trabzon Radyosu’nun kurulması için verdiği mücadele takdire şayandır. Gelecek nesillere büyük bir kaynak bıraktığı için kendisini kutluyor, Allah uzun ömürler versin diyoruz.

En son Haberler