Bizden Haberler Son Dakika 

Oğuz-Yeşilköy ve İskenderli Beldeleri Kurtuldu

Adrese dayalı nüfus sayımının ardından kapanma durumuna düşen Tonya’nın İskenderli, Beşikdüzü’nün Oğuz ve Yeşilköy Beldeleri, belediye başkanlarının yoğun çalışmaları sonucu kapanmaktan kurtulmanın sevincini yaşıyorlar.

Son yapılan nüfus sayımlarının ardından nüfusları 2 binin altına düşen İskenderli Beldesi’nde Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Oğuz Beldesi’nde Şakir Yenigün ve Yeşilköy Beldesi’nde Zülküf Dilli’nin yoğun çalışmaları sonucu beldelerin nüfuslarını 2 binin üstüne çıkardılar.

İskenderli-Yeşilköy ve Oğuz Belediye Başkanları yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler: “Beldelerimizin en büyük sorunu nüfus sorunu idi. Bu sorunu çözmek için beldelerimizde ve beldemizden olup da dışarıda olan hemşerilerimizle yaptığımız toplantılar, istişareler sonucu onların tekrar beldelerimize gelmelerini sağladık. Zaten dışarıda oturan hemşerilerimiz Ocak, Şubat ve Mart aylarında dışarı gidiyorlar, diğer aylar beldede kalıyorlar.

Beldelerine sahip çıkarak, nüfuslarımızın 2 bini aşarak 2 bin 300- 2 bin 400’leri bulmasını sağlayan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.

En son Haberler