Beşikdüzü Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’nin mali genel kurulu yapıldı

Beşikdüzü Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’nin mali genel kurulu yapıldı.

Divan Başkanlığı’nı Merkez Birliği Başkan Vekili ve 15. Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü’nün yaptığı mali genel kurula,  Bölge Birliği Başkan Vekili Hasan Kurt, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beşikdüzü Kooperatif Başkanı İlyas Al, Vakfıkebir Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, Şalpazarı Kooperatif Başkanı Murat Yılmaz, Beşikdüzü Esnaf Odası Başkanı Yüksel Dilli, Çarşıbaşı Kooperatif Başkan Vekili Şaban Türkyılmaz,  Eynesil Kooperatif Başkanı Hasan Kırlak, AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci, Vakfıkebir Halk Bankası Müdürü Mevlüt Sağlam’ın yanı sıra üyeler katıldı.

Kooperatif salonunda yapılan mali genel kurulda faaliyet raporları ayrı ayır okunarak ibra edilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu bölümünde kooperatif üyelerine hitaben bir konuşma yapan Merkez Birliği Başkan Vekili ve 15. Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü; “Ana sözleşme gereği bundan sonra idare etme olayı söz konusu değil. Ödemelerini gününde yapan arkadaşlarımız şuanda faiz % 24. % 24 den değil % 5’den % 6’dan yeniden kredilendirme durumu söz konusu. Şuana kadar kullandırdığımız kredi limiti 35 bin TL idi. Şimdi ise 250 bin ve 100 bin TL Cumhuriyet tarihinde esnaf kefalet kooperatifleri için ilk defa altı net olarak çizilen bir kredidir. Hiç kimse bunu göz ardı edemez. Kooperatifler olarak ortaklarımızın talep etmesi halinde 350 bin TL kredi kullanabilecekler. Beşikdüzü’nün sanayi bölgesinin altyapısını da oluşturabilecek sistem, esnaf kefalet kooperatiflerinden geçiyor. Bu vesile ile mali genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, esnaf bir şehrin bel kemiği olduğunu dile getirerek; “Biz yaklaşık iki yıllık görev süremiz içerisinde esnaflarımızla sık sık bir araya gelerek karşılaştıkları sorunlarda onlara yardımcı olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Organize Sanayi Bölgemiz % 30 kapasiteyle faaliyete geçti. İlçemizde sürdürülebilir daha uygun bir piyasa oluşması için esnaflarımıza çok büyük görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler