Oğuz Beldesi Belediye Başkanı Şakir Yenigün Belde Halkına Çağrıda Bulundu

Oğuz Belediye Başkanı Şakir Yenigün, beldeye daha fazla maddi yardım gelmesi ve hizmetlerin artması için, Oğuz da doğan herkesin ve yazın beldeye gelen tatil yaşamını sürdürenlerin nüfus kayıtlarını Oğuz Beldesine aldırmaları konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Yenigün konu ile ilgili yaptığı açıklamada;  Oğuz Belediyesi’nin üç kalem geliri var; bunlar su, emlak ve İller bankasından nüfusumuza göre ödenen pay dır. Bunlardan su ve emlak gelirine fazla müdahale edemiyoruz. İller bankasının belediyelere kişi başına ödediği pay 14000 TL. civarında, yani bizim aldığımız pay kişiyle sınırlı. Oğuz da 700 ün üzerinde konut var. İlkbahar ile Sonbahar mevsimleri arasında yaklaşık dokuz ay beldemiz nüfusu ortalama 3500 civarında oluyor. Şu anki İller bankasından aldığımız pay ile 3500   4000 civarında nüfusa hizmet etmeye çalışıyoruz. Birde Temmuz, Ağustos aylarındaki yoğun nüfusu düşünürsek hizmet alanımız daha da büyümektedir.

Bu bağlamda Oğuzlulara büyük görev düşüyor. Onlara daha iyi hizmet sunabilmemiz için nüfuslarını Oğuz’da yazdırmalarını bekliyoruz. Beklentimiz, evi burada olup, yılın büyük bölümünü Oğuz’da ikametgâh eden vatandaşlarımız lütfen nüfus kayıtlarını “Oğuz Beldesine” aldırsınlar. Bunun maddi bir yükümlülüğü de yok. Bu konuda vatandaşlarımızın belediyemize destek olmalarını bekliyorum” dedi.

Son olarak; “Nüfusun çoğalması demek Oğuz a daha fazla yardım, daha fazla hizmet demektir” diyen Başkan Yenigün; “Hizmet istiyorsak bunun çözümünün nüfusla bağlantılı olduğunu bilmemiz gerekir  diye belirtti.

www.mithatgudu.com

En son Haberler

One Thought to “Oğuz Beldesi Belediye Başkanı Şakir Yenigün Belde Halkına Çağrıda Bulundu”

  1. rıza şahin

    sayın başkan başarılı çalışlarınızın devamını dileriz.

Comments are closed.