Resullü Köyü Yukarı Mahalle Sakinleri Oğuz Belediyesine Bağlanmak İstiyor

Köylüler adına düzenlenen basın toplantısında konuşan İbrahim Ethem Açıl, Oğuz belediyesinin otobüs taşımacılığı, çöp toplama ve halka ekmek gibi kamu hizmetlerinden yararlanmak için 01.04.2010 tarihinde açılan imza kampanyasında, 110 imza toplanıp köy muhtarı onayı ile Oğuz belediyesine müracaat ettiklerini belirtti.

Belediyeninde yasanın verdiği yetkiye dayanarak belediye encümeninin aldığı kararı ilçe ve il mülki amirlerinin onayı ile köylerine hizmet etmeye başladığını vurgulayan Açıl, şöyle devam etti:

‘Ancak son zamanlarda her nedense bu hizmetlere karşı çıkan köy muhtarımız ilçe kaymakamlığına müracaat ederek, ‘Bu hizmetlerin köyümüzden kaldırılmasını aksi halde doğacak olaylardan ben sorumlu değilim’ diyerek karşı çıkmıştır. Muhtarımızın bu itiraz dilekçesinden sonra köyümüze hizmet veren halk ekmek arabası kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından taşlanmıştır. Biz, Oğuz belediyesinden alınan bu hizmetlerin sürmesini istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Köyümüzde evlerimiz var. Yazın 8 ay köyümüzde ikamet ediyoruz. Referandumda da oyumuzu köyümüzde kullandık. 2011 yılı haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde de oyumuzu köyümüzde kullanmak istiyoruz. Bu nedenle birinci ikamet adresimiz köyümüz, ikinci adresimizde kışın dört ay gittiğimiz yerlerde ikamet ediyoruz. Kanunların bize verdiği bu özgürlük hakkımız varken sayın muhtarımız biz ve bizim gibi 30 civarında vatandaşımızı köyde oturmuyor diye şikayet etmiştir.’

Köylerinin Oğuz belediyesiyle birleşmesi için çalışmalar olduğunu ifade eden Açıl, ‘İlgili yasa gereği referandum yapılması gerekmektedir. Referandum içinde seçmen sayısının yarısından çok olan 180 imza ile ilgili makamlara müracaat edilmiştir. Ancak her nedense muhtarımız ve azınlıkta olan köy halkımızın gayretleriyle siyasi otoriteyi de yanıltarak köyümüzün daha sosyal, kültürel ve ekonomik olan belediye hizmetlerimiz engellenmesi istenmektedir’ dedi.

(Anadolu Ajansı) 07.12.2010 16:32

En son Haberler