Bizden Haberler Son Dakika 

Oğuz’lu Halil Bakım Evine Yerleştirildi

Beşikdüzü İlçesi’ne bağlı Çakırlı Köyü vatandaşlarından, yörede Oğuz Halil’i olarak tanınan 75 yaşındaki Halil Kelsoy, yıllar sonra Arsin Özel Bakımevi’ne yerleştirildi.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ile Oğuz Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazim Zıp ve duyarlı vatandaşların girişimleri sonucu bakımevine yerleştirilen Oğuz (Türkelli, Resullü, Dolanlı ve Çakırlı) Köylerinin efsane Halil’i, yaklaşık üç yıldır Beşikdüzü İlçesi’nde vatandaşların yardımlaşması ile tutulan ve kirası verilen küçük bir odada yaşamını sürdürüyordu.

Halil Kelsoy’un bakımevine yerleştirilmesiyle ilgili olarak görüştüğümüz Oğuz Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazim Zıp, dernek yönetim kurulu üyesi Çağlar Yenigün ve çarşı esnaflarından Muhammet Yanık yaptıkları açıklamada, “Bizim Halil sürekli gezen birisiydi. Nerde akşam orda sabah ederdi. Özellikle Beşikdüzü, Eynesil ve Şalpazarı ilçe ve köylerinde kendisini tanımayan yoktur. Hemen her gün köyden şehre yürüme inerçıkardı. Ancak birkaç yıldan beri fazla gezemez oldu. O nedenle bizlerde kendisine ilçede bir oda tahsis ettik. Burada kalıyordu. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun her ay düzenli olarak odasını temizletti. Her türlü sorunuyla ilgilendi. Halil kendi başına yaşadığı ve sürekli gezmeye alışık olduğu için ele avuca gelmiyordu. En yakını olan ve İzmit’te ikamet eden ağabisinin oğlu Hayati Kelsoy O’nu yanına aldı, ilgilendi, baktı ama Bizim Halil orda sıkıldı, durmak istemedi. Burada bizim kontrolümüzde yaşamaya devam ediyordu. Ancak giderek yaşlandığı için artık zaruri ihtiyaçlarını bile gideremez duruma düştü. Ve en son yeğeni Hayati Kelsoy, Trabzon Valiliği’ne yazdığı bir dilekçe ile amcası Halil Kelsoy’un bakımevine alınmasını istemesi üzerine valilikten geldiler, Halil’i almak istediklerini söylediler. Bunun üzerine Belediye Başkanımız Sayın Ramis Uzun devreye girerek gerekli araştırmaları yaptı. Sonuç olarak Halil’in bakımevine götürülmesinin hem sağlığı açısından hem de devlet güvencesi altında daha güvenli bir ortamda bulunmasının daha doğru olduğuna karar verdik ve Arsin Özel Bakımevi’ne götürüp teslim ettik” dediler.

Bakımevine yerleştirildikten kısa bir süre sonra Halil Kelsoy’u ziyaret ettiklerini söyleyen Oğuz Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazim Zıp ayrıca şunları söyledi: “Halil amcamız çok rahat ve emin ellerde. Ancak şu var ki, ‘Bülbülü altın kafese koymuşlar: İlle de vatanım demiş’ bu anlamda Halil ne kadar rahat da olsa yıllarca yaşadığı yerleri ve insanları özlüyor ama bir süre sonra alışacaktır, belki de gelmek bile istemeyecektir. Biz kendisini rutin olarak belli aralıklarla sık sık ziyaret edeceğiz, bizim açımızdan yapılması gereken bir şey olursa yakından ilgileneceğiz” dedi.

Halil’in Herkese Selamı Var!

Son olarak Halil’in herkese selam gönderdiğini de ifade eden Dernek Başkanı Kazim Zıp, Halil Kelsoy’un bakımevine yerleştirilmesi sürecinde aktif rol alan başta Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun olmak üzere, ilgililere, duyarlı vatandaşlara, Arsin Özel Bakımevi idareci ve çalışanlarına çok teşekkür etti.

www.dogruhaber61.com

En son Haberler