Diğer Haberler Son Dakika 

Pazarkapı’ya 7 milyon

TRABZON Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısında konuşan Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm projelerini değerlendirdi. Zağnos kentsel dönüşümün 3. etap rekreasyon düzenleme çalışmalarının yapıldığını, Pazarkapı’da vatandaşa 7 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendiğini söyledi. Tabakhane için 541 yeni konutun yapılacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, Uğurlu-Karşıyaka Yolu’na ilk kazmanın vurulduğunu ve Erdoğdu’nun söz verildiği gibi 2014 yılında bitirileceğini söyledi.

Trabzon Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısını Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLERİ
DEĞERLENDİRDİ
Kentsel dönüşüm projelerinin geldiği son durum hakkında bilgi veren Gümrükçüoğlu Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü etap rekreasyon düzenleme çalışmalarının büyük bir hızla devam etiğini söyledi. Üçüncü etap rekreasyon çalışmaları kapsamında tarihi Zağnos Köprüsü’nün restorasyonunu da yapıldığını kaydeden Gümrükçüoğlu, çalışmalar nedeniyle Zağnos Köprüsü’nün önümüzdeki pazartesi gününe kadar araç ve yaya trafiğine kapalı kalacağını belirtti.

PAZARKAPI’YA 7 MİLYON
Başkan Gümrükçüoğlu Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Yolu arasında yapılacak Pazarkapı kentsel dönüşümü için bugüne kadar 7 milyon kamulaştırma bedeli ödendiğini ifade etti. Gümrükçüoğlu Pazarkapı’da vatandaşlar ile anlaşmalarda aşama kaydettikçe yıkım ve yapım çalışmalarına başlanacağını da sözlerine ekledi.

TABAKHANE İÇİN 541 YENİ KONUT
Başkan Gümrükçüoğlu Zağnos ve Tabakhane Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında Yenicuma Mahallesi’nde yapılacak 541 konutum ihale hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, TOKİ tarafından Bahçecikte yapılan konutların devamında yapılacak yaklaşık 400 konutun ihale aşamasına geldiğini söyledi

UĞURLU-KARŞIYAKA
YOLU’NA İ
LK KAZMA VURULDU
Trabzon’un kuzey-güney ulaşımında önemli ana arterlerden biri olacak ve Uğurlu –Karşıyaka yolunda yapım çalışmalarına başlandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “ Beşirli’de Orman Bölge Müdürlüğü’nün batısında bulunan refüj kesmesinden başlayacak duble yol,  mevcut Karşıyaka- Uğurlu yolunu takiben Uğurlu İlköğretim Okulu yanında son bulacak. Toplam 5.2 km uzunluğundaki yolun yapımının tamamlanmasıyla birlikte Trabzon önemle ulaşım arterlerinden birine daha kavuşacak” diye konuştu.

ERDOĞDU SÖZ VERİLDİĞİ
GİBİ 2014’TE BİTECEK
Trabzon’un önemli kuzey-güney arterlerinden biri olan Erdoğdu yolunun genişletilmesi için kamulaştırılan binaların yıkımlarının hız kazandığını dile getiren Gümrükçüoğlu, ”Trabzon’un en önemli şehir içi ulaşım arterlerinden biri olan Erdoğdu yolu üzerinde bulunan 120 parselin yüzde doksan oranında kamulaştırması tamamlandı. Geriye kalan parsellerin kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor. Atapark ile Ahi Evren Kalp ve Damar Hastanesi arasında çift gidiş geliş olarak yeniden yapılacak 3 km’lik Erdoğdu yolunun 2014 yılı sonuna kadar hizmete açılması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Günebakış

En son Haberler