Diğer Haberler Son Dakika 

Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yat yoklaması parmak iziyle alınıyor

Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından yatakhanelerde uygulamaya konulan parmak izi güvenlik sistemi ile yat yoklaması alınmasında adeta bir devrim yaşandı.

Beşikdüzü’nün gözde okullarından olan ve tarihi köy enstitülerine dayanan Anadolu Öğretmen Lisesi yatakhanelerinde yoklama alma süresi 20 dakikaya kadar düştü. Yatılı bölümü bulunan okulun 708 öğrencisinden 471’i yatılı olarak öğrenim görüyor. Trabzon Zigana Bilgisayar tarafından iki yatakhaneye kurulan ve 2350 TL’ye malolan parmak izi güvenlik sistemi tek bilgisayarda toplandı. Daha önce parmak izi alınarak sisteme tanıtılan öğrenciler, parmaklarını dokunmak suretiyle yat saatinde yatakhanelere çıkıyorlar. Eskiden 90-120 dakika arasında süren yoklama alma çilesi yüzünden nöbet tutmamaya çalışan öğretmenlerin bile olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan öğretmenler, “Önceki uygulama çok yorucu oluyordu. Öğrencilerimizin zaman kaybına neden oluyordu. Yığılmalar, gürültü, patırdı oluyordu. Bu uygulama ile herkes sisteme parmağını basıyor, geçiyor. Zaman acısından çok ekonomik bir uygulama oldu. Şimdi bilgisayardan yat yoklamasından sonra bilgisayar çıktısı ile kimin yoklamaya katılmadığını anında tespit ediyor. Çok büyük kolaylık. Öğrencide rahat etti, biz de rahat ettik”şeklinde konuştular.

Öğrenciler ise, “ Geçen senelere göre çok güzel bir uygulama. Şimdi kendimize daha çok zaman ayırabiliyoruz. Bu uygulama daha güvenli. Yatakhanemize biz hariç kimse giremiyor. Saat 10.00’da yatakhane kapısı kapanıyor ve yoklama vermeye başlıyoruz. Kısa bir sürede 471 öğrencinin yoklaması alınıyor. Bu uygulama doğrultusunda herkes yoklama vermek zorunda olduğu için yoklamada hiçbir problem yaşanmıyor. Hem bizim acımızdan, hem öğretmenlerimiz acısından bir problem yaşanmıyor.

CHA

 

En son Haberler