Diğer Haberler 

Beşikdüzünde Türkü Gecesi

Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi’nin çok amaçlı salonunda Koro Şefi Kadir Aksuoğlu’nun yönetiminde, sahne alan Beşikdüzü Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu; yurdun değişik bölgelerinden 14 ayrı türkü seslendirdiler.

Bağlamada Tamer Kayış, kanunda Ayşe Balta, udda Keramettin Kahyaoğlu, gitarda Adem Altuntaş kemençede Onur Balta, bateride Resül Hürfikir’in enstrümanlarıyla eşlik ettiği gecede, birbirinden güzel eserler seslendiren Beşikdüzü Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu ve solo türküleriyle Nesrin Artarslan, Tuğba Bilgeç, Erol Balta ve Ayşe Balta izleyicilerden bol alkış aldılar.

Sunuculuğunu Tuğba Bilgeç’in yaptığı Türk Halk Müziği Konseri öncesi kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav: “43 yıllık görev hayatınızda şöyle geriye dönüp baktığınızda içinizdeki uhde nedir diye sorsalar, şöyle güzel bir mizansen içerisinde yer alamamaktır diye söylerdim” sözleriyle başladığı konuşmasında, “Bu akşam burada bir saatte olsa sıkıntı ve stresten uzak, kulaklarımızın pasını silecek, yüreklerimize ilmek ilmek dokunacak sevda türkülerini hep beraber dinleyeceğiz” dedi. Programın hazırlanmasında emeği geçen okul idarecileri ve öğretmenlere de teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Ertav, bu tür programların bundan sonra da devam etmesini istedi.

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş’ın programı nedeniyle katılamadığı programına, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ali Özsağlam, Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, bazı daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Beşikdüzügazetesi

En son Haberler