Diğer Haberler Son Dakika 

Arsin Belediyesinden Önemli Karar

Arsin Belediye Meclisi özellikle Karadeniz’in simgeleşen isimleri olan fakat son dönemlerde unutulmaya yüz tutan Temel, Dursun, İdris ile Fadime isminin yaygınlaşması için çok önemli bir karar aldı.

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, meclis üyelerinin de oluru Karadeniz Bölgesi’nde önceleri çok kullanılan fakat son dönemlerde unutulmaya yüz tutan bölgenin temsili niteliğindeki Temel, Dursun, İdris ile Fadime isimlerinin daha sık kullanılması için harekete geçti.

Belediye meclisinden alınan karar ile Arsin Belediyesi sınırlarında ikamet edip, doğacak çocuğuna ikinci isim olmamak veya ön isim almadan şartıyla Temel, İdris, Dursun veya Fadime ismini koyan her aileye 1 adet cumhuriyet altını verme kararı aldı. İlçe halkı Belediye Başkanı Erdem şen’in bu kararını memnuniyetle karşılarken, önümüzdeki günlerde ilçede Temel ile Ayşe ismine daha fazla rastlanacağı da konuşulmaya başlandı. UNUTTURMAYACAĞIZ Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen unutulmaya yüz tutmuş bu isimlerin daha sık telafüz edilmesi gerektiğini belirterek, “Yaptığımız araştırmada 2011 yılında Trabzon’da dünyaya gelen çocuklarımızın hiçbirine Karadeniz kültüründe yıllardır simgeleşen Temel ile Fadime isminin hiç kullanılmadığını öğrendik. 2001-2007 yılları arasında yapılan araştırmada ise Türkiye’de sadece 10 ailenin bebeğine Temel ismini koyduğunu öğrendik. Biz Temel ile Fadime’nin sadece fıkralarda, beyaz perdede kalmasını veya oralarda bu isimlerin son bulmasını istemiyoruz. Bu nedenle başlattığımız kampanyaya katılan aileler, eğer Arsin’de ikamet ediyor ve doğan çocuklarına ön veya son isim olmadan sadece Temel ile Ayşe ismini koyarlarsa bir adet Cumhuriyet altını hediye edeceğiz.

2011 KAYITLARINDA YOK Trabzon Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde 2011 kayıtlarında Temel, Dursun ve Fadime isimleri yer almazken, en fazla tercih edilen isimlerin başında erkeklerde Kayra, Berk, Ayberk, Yağız, kızlarda ise Ebrar, Nisanur, Yağmur ve Beste isimleri yer alıyor.

61haber

En son Haberler