Son Dakika Yöresel Haberler 

Dünyanın en Küçük Mescidi Restore İstiyor

Trabzon’un Çaykara İlçesi Taşören Köyü Yayla yol üzerinde  yapılan mescidin sıva, boyaları ve ayet yazıları dökülmeye başladı.

Dünyanın en küçük mescidi olarak kabul edilen Trabzon’daki mescidde sadece iki kişi namaz kılabiliyor. Mescid, dünyanın en küçük ibadet mekanı olarak Guinness rekorlar kitabına girmeye aday.

Dünyanın en küçük mescidi olan Trabzon’un Çaykara İlçesine Bağlı Taşören Köyü mezrasındaki Mescid 4 metrekare genişliğe sahip. Mescidde sadece iki kişi birlikte namaz kılabiliyor. 11 yıl önce köylüler tarafından yapılan 4 metre karelik Mescid, bölgeye gelen yerli ve yabacı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Mescidin kubbesi ve şadırvanı da bulunuyor.

 E n büyüğü ise Mescid-i Nebi

Öte yandan dünyanın en büyük mescidi ünvanına, içinde 450 bin kişinin bir anda namaz kılabileceği büyüklükteki Mescid-i Nebi sahip. Allah Resulü’nün (A.S) 622’de Hicret’ten hemen sonra inşa ettirdiği Mescid-i Nebi, yapılan genişletme çalışmalarından sonra 150 bin metrekareye ulaştı. Bu güne kadar 9 kez büyütülen Mescid, şimdi dışarısı da dahil toplam 89o bin kişi alıyor.

Haberci61

 

En son Haberler

One Thought to “Dünyanın en Küçük Mescidi Restore İstiyor”

  1. Sadık Taş

    Bizim köyde de var. Biz de mi aday olsak Guinness’e 🙂

Comments are closed.