Diğer Haberler Son Dakika 

Karadeniz’de Hamsi Bereketi

Giresun’un Tirebolu ilçesinden denize hamsi avına çıkan tekne ve motorlar, sahile tonlarca hamsiyle dönüyor.

Karadeniz’de il il hamsi sürülerini takip eden ve bir süredir Tirebolu Limanı’ndan hamsi avına çıkan teknesi kaptanlarından Habib Gedikçi, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz’de son yılların en Bereketli hamsi avı sezonundan birinin yaşandığını belirterek, “Şuan Giresun açıklarımızda avlanıyoruz. Balığın kıyıdan gitmesi ve havaların soğuması, hamsinin bol olmasına neden oldu. Fakat hamsi fiyatlarının düşük olması teknelerin bu bollukta ekonomik açıdan fazla kazanamamasına neden oluyor. Bu bolluk daha çok hamsi unu fabrikalarının ve şoklama fabrikalarının işine yarıyor” dedi.

Bol hamsi avından dolayı vatandaşın yüzünün güldüğünü dile getiren Gedikçi, şunları söyledi:

“Ancak, bizim bazı endişelerimiz var. Uygulanan kota ve av yasağına uymayanlar var. Vatandaşın bugün bolluktan dolayı yüzü gülerken, bazı balıkçı arkadaşlarımızın kotaya uygun avlanma yapmadığından sezonun erken biteceğini de düşünerek hareket etmesi gerekir. Sürdürülebilir balıkçılığın devam etmesi için kurallara göre balıkçılık yapılması şarttır. Bunun için de kota denetim mekanizmalarının çalışması gerekiyor.”

Tirebolu’da balıkçı manav ve ve tezgahlarında sezonun ilk günlerinde 7-8 liradan satılan hamsinin kilosu, son günlerde 1 ile 2 lira arasında değişen fiyattan satılıyor.ilkhaber

 

Ali Rıza ALTINSOY


En son Haberler