Din görevlileri kursu bitirdi

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nde, “Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu” Tamamlandı

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nde açılan “Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu” nu tamamlayan 20 din görevlisine, kursa katılım belgeleri, İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, Rehber Öğretici Şalpazarı Müftüsü Abdurrahman Küçük ve İlçe Vaizi Osman Öztürk tarafından verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın yaygın din eğitimi kapsamında, din görevlilerinin mesleki gelişimine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen “Kur´an-ı Kerim Hizmet içi Eğitim Kurs”un da din görevlilerine, Kur`an-ı Kerim, Tecvit, Maharic-i Huruf, yüzüne ve ezber okuma ile bazı sure, dua ve ayetlerin ezberletilmesinin yanında mesleki konularda toplam 120 saat ders verildi.

Beş hafta süren hizmet içi eğitim kursunun sonunda, İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, Rehber Öğretici Şalpazarı Müftüsü Abdurrahman Küçük ve İlçe Vaizi Osman Öztürk’ün hazır bulunduğu komisyon huzurunda, kursa katılan din görevlilerinin başarı durumları değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda, komisyon adına kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, kursa katılan din görevlilerini oldukça başarılı bulduğunu belirterek,  din görevlisinin günün şartlarına göre kendisini sürekli yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Teknolojinin ve hayat şartlarının hızla değişmesiyle yeni yeni konularla karşılaşıldığını dile getiren Müftü Tokdemir, “Mesleki bakımdan karşımıza çıkacak ve önümüze getirilecek bütün soru ve sorunlara tatmin edici cevaplar verebilmemiz gerekiyor. Bunun içinde kendimizi sürekli geliştirmemiz, bu konulardaki yayınları takip etmemiz gerekiyor.

Beşikd Gazetesi

 

En son Haberler