Romatizmal Hastalıklar ve Kemiklerimiz

20/11/1959 da İstanbul’da doğdu. 1982’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Üç yıllık bir zorunlu hizmetten sonra 1985-1989 yıllarında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda ihtisas yaptı.

Ocak 1990’da Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak göreve başladı. 1992’de Doçent, 1999’da Profesör oldu.

Bu arada, Boston, Massachusettes General Hospital’da 1 ay; İsrail-Raanana, Loewenstein Rehabilitation Center’da bir ay süreyle çalıştı.

Doçentlik sonrasında özel ilgi alanı olarak Osteoporoz ve Klinik Nörofizyoloji konularında çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Uluslar arası görevleri arasında International Osteoporosis Foundation (IOF) ‘da Osteoporoz Derneği adına Türkiye temsilciliği ve Belçika’da yayınlanan “Electromyography and Clinical Neurophysiology” dergisinin Akdeniz Bölge temsilciliği bulunmaktadır.

Ayrıca Amerikan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Akademisi, Amerikan Nöroloji Akademisi, Uluslar arası Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Derneği ve Türk-Amerikan Bilim Adamları Derneği üyesidir.

Ülkemizde ise sayısız Dernek üyeliğinin yanısıra halen Fizik Tedavi Rehabilitasyon Derneği Kadıköy Şubesi Başkanı ve Osteoporoz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

10 yıldır Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olup ek olarak son 2 yıldır Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’na ait derslerin bir kısmını vermektedir.

1994 yılından beri Elektrodiagnostik Nöroloji, Nörolojik Rehabilitasyon ve Ortopedik Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programlarının hem sorumlusu, hem ders veren öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 14 öğrencinin tez danışmanlığını yapmıştır.

30’un üzerinde yurt dışı; 80’in üzerinde yurtiçi yayınlanmış makale ve derlemesi olup sayısız kongre katılımı, oturum başkanlığı ve konferans ve panellerde konuşmacı olarak görevler almıştır.

Ayrıca 2 kez uluslar arası; 3 kez de ulusal kongre ve sempozyumun organizasyon komitesinde aktif olarak çalışmıştır.

Halen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Prof. Dr. Gülseren Akyüz

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Osteoporoz Polikliniği Sorumlusu

[email protected]

Sagliklikadin.com

 

En son Haberler