Çeşmeönü Limanına Yeni Vizyon

Karadeniz Bölgesi’nin en tabi limanları arasında yer alan Beşikdüzü Çeşmeönü Limanına yeni bir çehre kazandırılıyor.

Daha önce hazırlanan projeyi hayata geçirmek için çalışmalara start veren Beşikdüzü Belediyesi, Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ile Beşikdüzü S.S. Su Ürünleri Kooperatifi, limanın baştan sonra yenilenmesi için kolları sıvadılar.

Görüntü kirliliği yaratan balıkçı barınakları yıkılarak yerine AB standartlarına uygun barınak yapılacak. Hamsi ve balık motorlarının daha rahat yükleme-boşaltma yapabilmeleri için 50 metre uzatılan rıhtımda dolgu ve diğer inşaat çalışmaları devam ediyor. Küçük balıkçı motorlarının bakım ve onarımının yapılabilmesi içinde kızak sistemi devreye sokulacak.

Proje içinde ayrıca; balık satış reyonu, soğuk hava deposu da bulunuyor. Alt yapı ve aydınlatma da en iyi şekilde hizmet verecek şekilde düzenlenecek.

20 yıldır Çeşmeönü Limanına bir çivi dahi çakılmadığını belirten Beşikdüzü S.S. Su Ürünleri Kooperatifi başkanı Rahmettin Namlı’da; içler acısı limanı bu kötü görüntüden kurtarmak ve kaliteli hizmet vermek amacıyla hareket ettiklerini söyledi. Başkan Namlı: “göreve geldikten sonra 50 metre rıhtım, 120 metre betonlama sahası ile 3 ay içinde halkımızın ve işadamlarımızın desteği ile idare bina yaptık. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”dedi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’da; ortaklaşa yürütülen proje bittiğinde ilçeye yakışır bir limana kavuşacaklarını bu konuda belediyeye düşen görevi eksiksiz yapacaklarını belirtti.

Beşikdüzü gazetesi

En son Haberler