Yöresel Haberler 

Tonya’lı Bayanların Futbol Aşkı

Tonya’da tarihi gün yaşandı. Tonya’da düzenlenen 2010 Kaymakamlık Kupası Kurumlararası Futbol Turnuvası finali öncesi Tonya’lı bayanlar halısahada bir gösteri maçı yaptılar. Tonya’da ilk defa bayanların sahada hünerlerini göstermeleri ilçede büyük ilgi uyandırdı.

Evli bayanların da yeraldığı takımlardaki oyuncuların çocukları, devre arasında koşarak annelerinin kucağına girip onları tebrik etmeleri saha içerisinde renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Yeşil ve kırımızı takım şeklinde mücadele veren bayanlar attıkları birbirinden güzel gollerle izleyicilerden bol bol alkış aldılar. Özellikle sahada oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken iki oyuncu vardı ki bunların daha sonra profesyonel futbol oynadıkları ortaya çıktı. Bunlardan biri Trabzonspor bayan futbol takımında oynayan Tonyalı Songül ve yine bir dönem profesyonel oynayan Özlem olduğu belirtildi. Takımların her atağında büyük bir heyecan yaşayan taraftarlar, ilk olmasına rağmen oynanan oyundan son derece mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Her iki takımında güzel bir futbol ortaya koyduğu gösteri maçını Yeşil takım 6-5 kazandı. Maça Kaymakam Şenol Turan başta olmak üzere, Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İlçe Spor Müdürü Abdurrahman Birinci, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selçuk Kahyaoğlu ve sporseverler büyük ilgi gösterdiler.

BeşikdüzüHaber

En son Haberler