Yöresel Haberler 

Bellona Beşikdüzü Şubesini Açtı

Boydak Grubuna Bağlı Bellona, Karadeniz Bölgesi’ndeki 50. Mobilya Mağazasını Beşikdüzü İlçesinde Görkemli Törenle Hizmete Açtı.

Şalpazarı ilçesinin 30 yıllık köklü esnaflarından Refik Kurukız Beyaz Eşya Mobilya ve Tekstil San. TİC. LTD. ŞTİ. tarafından açılan ve toplam 1000 metrekare kapalı teşhir alanı ile bölgenin en büyük mağazası olma özelliğini sahip olan Bellona ürünleriyle halka hizmet sunacak.

Halka şapka ve tişört dağıtımıyla başlayan açılış, Karadenizli sanatçı Sait Uçar’ın konseriyle devam etti. Yağmura rağmen yüzlerce insan Sait Uçar için tören alanındaki yerini aldı. Haftaya Mavi Karadeniz Televizyonundan yayınlanacak açılış programında, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak yaptığı konuşmada; Beşikdüzü İlçesinde açılan mağazanın Karadeniz Bölgesi’ndeki 50. mağaza olduğunu, Türkiye genelinde ise 819. satış noktasına ulaştıklarını söyledi. Bellona’nın yaklaşık 13 yıl önce İstikbale alternatif olarak Boydak grubuna ait kurulan bir marka olduğunu da belirten Boydak; “İstikbalin 52 yılda geldiği noktaya Bellona 13 yılda ulaşmıştır” dedi. Hacı Boydak, Bellona kısa zaman içerisinde yaklaşık 400 bin metrekare kapalı alanı ve 4 bin çalışanı ile 75 ülkeye ihracat yaptığını da sözlerine ekledi.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun da yaptığı kısa konuşmasında “Bu gün burada açılışını yapacağımız Bellona mağazasının ilçemizde hizmet verecek olmasından büyük onur ve bir gurur duyuyorum. Bu güzel tesis eminim ki sadece ilçemize değil, bütün bölgemize güzel hizmetler verecektir. Böyle bir mağazayı ilçeme kazandıran sayın Refik Kurukız’ı tebrik ediyorum” dedi.

Törene katılan MHP Trabzon Milletvekili Sülayman Latif Yunusoğlu “Refik Kurukız kardeşimizin Beşikdüzülülerin hizmetine sunduğu bu güzel tesisin açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Beşikdüzü Kaymakamı Alper Faruk Göngör; Hacı Boydak beyin konuşmasında değindiği Bellona markasının Türkiye’deki büyüklüğünden söz etti. Kaymakam Güngör; “Böyle bir büyük markanın, ilçemizde de satış merkezinin açılmış olması bizleri sevindirmiştir. Bu vesile ile Refik Kurukız ve ekibine (komşu ilçemizden gelerek Beşikdüzü’müzde böyle bir işyeri açtıkları için) şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Beşikdüzü İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü’nün yaptığı kısa duanın ardından açılış kordelası birlikte kesildi.

Daha sonra mağazayı gezen davetlilere çay ve pasta ikram edildi.

Açılışa; MHP Trabzon Milletvekili Sülayman Latif Yunusoğlu, Beşikdüzü Kaymakamı Alper Faruk Göngör, Şalpazarı Kaymakamı Soner Zeybek, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Geyikli Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Oğuz Belediye Başkanı Şakir Yenigün, Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli, Beşikdüzü Müftüsü Ömer Tütüncü, Şalpazarı Müftüsü Ali Fuat Baycan, Beşikdüzü Emniyet Müdürü İlker Kara, Bellona Mağazası Karadeniz Bölge Sorumlusu Arif Çelik, siyasi ilçe başkanları, basın mensupları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldılar.

Haber metin:Ahmet Saraç

En son Haberler