Yöresel Haberler 

Kül Bulutu Karadeniz’i de Vurdu!

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlartkül bulutunun bu akşam ve gece saatlerinde Karadeniz kıyılarında etkisini göstereceğini belirtti

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, İzlanda’daki yanardağ patlamasından sonra oluşan toz ve kül bulutunun bu akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz kıyıları ile İstanbul’un kuzey çevrelerinde hafif de olsa etkisini göstermesinin tahmin edildiğini bildirdi.

Çağlar yaptığı açıklamada, son uydu görüntülerine göre toz ve kül bulutunun halen Romanya, Bulgaristan, Yunanistan’ın kuzeyi, Batı Karadeniz kıyılarının açıkları, İtalya, İspanya, İngiltere’nin kuzeyi ve kuzey Avrupa üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Uydu görüntülerinin sürekli takip edildiğini belirten Çağlar, şunları kaydetti:

”Toz ve kül bulutunun ülkemizin kuzey kesimlerinde bu akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz kıyıları (Samsun, Zonguldak, Sinop, Ordu, Kastamonu, Amasya, Tokat, Bartın) ile İstanbul’un kuzey çevrelerinde hafif de olsa etkisini göstereceği tahmin edilmektedir.

Toz ve kül bulutu yer seviyesinden özellikle 6 bin ile 10 bin metre üzerinde yayılım göstermekte olup, belirtilen bölgelerde uçuş faaliyetleri açısından tedbirli olunması gerekmektedir. Bu kütlenin yer seviyesinde önemli bir etkisinin olmayacağı düşünülerek, halkımızın gereksiz paniğe kapılmaması tavsiye edilmektedir.

Uydu görüntüleri takip edilip, atmosferik sirkülasyon ve önümüzdeki periyotlarda üst seviye rüzgarlarının yön ve şiddetindeki değişiklikler dikkate alınarak yeni değerlendirmeler yapılacaktır.”

Kaynak:Haber61

En son Haberler