Yöresel Haberler 

Tatil Cennet’i Beşikdüzü

Güneşin en güzel sarısını, gizemli doğuşunu, batışını, maviyi, yeşilin renklerini dünyanın hiçbir yerinde bu kadar güzel göremezsiniz. Görmek için;… 

Berrak denizi, kumunu, çam kokulu yeşil yaylaları, tarihi yerlerde ki dokuyu ruhunda duymak,candan dostluğu yaşamak için;… 

Dünyanın neresinde yaşarsan yaşa mutlaka gezmek, görmek, dinlenmek,tatil yapmak için;… 

Gönüllerin cennet, cennet diye feryat ettiği, cenneti Beşikdüzü’ nde yaşamak için;…Beşikdüzü’ne gel!… 

Beşikdüzü ‘nün gizemli güzelliklerini görmeyen, yaşamayan ben bu dünyada yaşadım

demesin!… 

TATİL CENNETİ BEŞİKDÜZÜ… 

Tatili düşünen herkesin farklı bir yer görmek, dinlenmek, eğlenmek, denizin, güneşin tadını çıkarmak ister. Beşikdüzü’nde tatil daha da farklı ,aynı zamanda yaylalara günü birlik gidip –gelme imkanı var.Yaylarımızı ve yayla şenliklerimizi doyasıya yaşarsınız. Her sabah yaylalara minibüsler çalışmaktadır. Piknik yerleri mükemmeldir. Şifalı suyu içerek “Acı su “da harika bir gün geçirebilirsiniz.

Beşikdağ tesislerinde inanılmaz güzel bir manzara eşliğinde yemek yer, çayını yudumlarken bütün sahili ve ilçelerini ,doğa harikası denizi ,güneşin doğuşunu veya bir akşam güneşin büyüleyici batışını seyredebilirsiniz. Sevgiyi, aşkı, yaşamayı yüreğinizin derinliklerinde duyar, yanınızdakilerle paylaşmanın mutluluğunu yaşarsınız. 

Beşikdüzü’ nde kalırken sabah erken saatlerde kalkarak, istediğiniz tarihi yerlere gezi yapabilirsiniz. Cennetin bahçesi içinde tarihi yerlere gidip-gelme imkanınız var. Bu dağları iyi tanıyan, güvenilir minibüsçülerimiz sizlere hem rehberlik ederler, hem tarihi yerlerimizi gezdirirler. 

Beşikdüzü neden farklı: 

Beşikdüzü dinlenme tesisleriyle, turistik otelleriyle, şehrin büyüleyici güzelliğiyle, candan dostluğu,arkadaşlığı, misafirliğiyle bulunmaz bir tatil cennetidir.

Beşikdüzü halkı eğitim ve kültür düzeyi Türkiye’nin en yüksek olduğu ilçelerinden biridir. Herkes en az lise mezunudur, Okullar memleketi olan Beşikdüzü ilim-irfan yuvasıdır. Her meslekten insanları Beşikdüzü’nde görmek mümkündür. O halde Turistlerin huzurlu, mutlu, en rahat edeceği tatil cenneti Beşikdüzü’mdür. 

Beşikdüzü’ ne Kara yoluyla, hava yoluyla,(hava alanına yakınlığıyla) deniz yoluyla gelinebilinen ender turizm ilçelerinden biridir. Yurt içi, Yurt dışında yaşayan her Türk vatandaşım Gönül rahatlığıyla , eşerleri –dostlarıyla , yanlarında getirecekleri turistlerle BEŞİKDÜZÜ CENNETİNDE tatillerini yapabilirler.

Beşikdüzü;

Denizi- kumu- yakmayan güneşi-yeşili-deniz,dağ havası-yaylaları-tarihi değerleri ve ormanları görme imkanını, başka hiçbir yerde bulamazsınız.Yaylaların Büyüleyici sisi, bulut kümelerini, pamuk tarlaları gibi yaylalarda seyretmenin büyüsünü başka hiçbir yerde yaşayamazsınız . Derelerin çağlayanlardan akışını, kuş sesleri içinde rüzgardan ağaçların şiir gibi seslerine doyamazsınız. Beşikdüzü ‘nün sekiz kilometrelik sahilinde gönlünüzce yürüyüş yapabilirsiniz . Hayalinizde ki tatil sizi bekliyor. O halde ne duruyorsunuz ? CENNETİ ,CENNETTE YAŞAMAK İÇİN HAYDİ BEŞİKDÜZÜ’NE!… 

BEŞİKDÜZÜ CENNETİNDE BİR EVİN OLSUN 

Dünyanın neresinde yaşarsan yaşa

Beşikdüzü cennetinde bir evin olsun

Maviyi, rengârenk yeşili cennette yaşa

Dünyadaki cennette bir evin olsun

Başka yerde göremezsin güneşin yedi rengini

Nereye baksan büyüler doğanın renk zengini

Kelimeler anlatmaz Beşikdüzü şehrini

Beşikdüzü cennetinde bir evin olsun

Gezmek görmek için gel Beşikdüzü’ne

Bin bir doğal güzelliği denizle iç içe

Seyret Beşikdüzü’nü çayını içe içe

Dünyadaki cennette bir evin olsun

Yüreğin her atışında, her nefes alışında

Ömrü uzatan havasında, her damla suyunda

Yağmurun şiir gibi, gizemli yağışında

Âlemi içinde duy, cennetin bahçesinde

Dostluğu, kardeşliği, candan arkadaşlığı

Can içinde can olmuş, içten misafirliği

Gönüllere dolan, insanı büyüleyen güzelliği

Yaşamak istersen Beşikdüzü’nde bir evin olsun

Duyguların insanı alıp götürdüğü

İnsanın bir değil, bin yıl yaşamak istediği

Cennet cennet diye feryat ettiği

Beşikdüzü cennetinde bir evin olsun

HARUN KARA

Kaynak:Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler