Bayanlara Özel 

Kadayıf Tatlısı ve Yapılışı

Malzemeler:500 gram tel kadayıf
6 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2,5 su bardağı kalın çekilmiş ceviz içi
şerbeti için:
3,5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:Tozşeker ve suyu bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla arada karıştırın. Şeker eriyip şerbet kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayan şerbetin üzerine limon suyunu ekleyin. 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.

Ceviz içlerini iri parçalar halinde çekin. Tereyağını bir tavada erittikten hemen sonra ocaktan alın. ılık hale gelene kadar bekletin. Taze (çiğ) tel kadayıfı derin bir kaba koyun. Kadayıfı elinizle çekiştirerek koparıp parçalayın. ılık haldeki erimiş tereyağını kadayıfın üzerine azar azar gezdirin. Bir taraftan da ellerinizle bastıra bastıra yoğurarak yağı kadayıflara yedirin.

Kadayıfı iki eşit parçaya ayırın. Bu parçalardan birini yaklaşık 40 cm çapında bir fırın tepsisine koyun. Üzerine yine bastırarak kadayıfı tepsiye yayın. Çekilmiş ya da dövülmüş cevizleri kadayıfın üzerine serpiştirin.

Kadayıfın ikinci parçasını da cevizlerin üzerine parçalayarak dağıtın. Elinizle bastırarak yerleştirin. Üzerini şekli düzgün ceviz parçalarıyla süsleyin. Kadayıfı 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar 45 dakika kadar pişirin.

Sıcak sıcak fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıfın şerbeti çekmesi için en az 30 dakika bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

En son Haberler