Çocuklara Özel 

Çocuk yetiştirme

Çocuk masalları yazarı Nevin Alan, iyi çocuğun iyi bir aile yetiştirilebileceğine dikkat çekerek, güzel bir çocuk yetiştirmek için öncelikle anne ve babanın iyi bir okur olması gerektiğini belirtti.

Kocaeli’nde bulunan Nil-Tuna (NT) mağazasında düzenlenen imza günü ve söyleşi programında okurlarıyla buluşan Alan, masal kitaplarında ahlak kuralları, saygı, sevgi ve paylaşmayı ele aldığını söyledi..

Alan, henüz 13 yaşındayken yazdığı ilk masalı “Pasaklı Tavşan’ın çevresinden büyük ilgi gördüğünü ve o günden sonra yazdığı masallarını tek kitap altında toplamaya karar verdiğini dile getirdi.

Yaşadığı bazı günlük olayları masallaştırdığını kaydeden Alan, yaşadıklarından yazdığı masalları kısa zaman içinde kitaplaştıracağını aktardı. Alan, “Kütüphanelere gittiğimde genelde yalan, hırsızlık, şirin görünüp arkasından iş çevirme gibi yabancı içerikli masal kitapları bulunuyor. Gerçek anlamda bir masal kitabı yazılması gerektiğini o zaman anladım.” dedi.

Çocuk ve iletişim konulu seminerler verdiğini de söyleyen Alan, verdiği seminerlerde güzel bir aile ortamında güzel çocukların nasıl yetiştirilmesi gerektiğini anlatmaya çalıştığını vurguladı.

Güzel bir çocuk yetiştirebilmesi için öncelikli olarak anne ve babanın iyi bir okur olması gerektiğine işaret eden Alan, ” En çok şekil alan taş mermerdir. Mermere zor şekil verilir. Fakat şekil verildiği zaman da kalıcı olur. Çocuklarımızı da mermer olarak düşünürsek onlara da zor şekil veririz fakat şekli aldığı zaman da ömür boyu o kalıcılığı korur. O yüzden çocuklarımıza ahlak kurallarını iyi öğretmek ve yetiştirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

En son Haberler