Güncel Haberler Son Dakika 

Ata Tohumu Takas Şenliği

Beşikdüzü’nde, Beşikdüzü Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl 3.düzenlenen Ata Tohum Takas Şenliği ilçe halkının katılımıyla Belediye binası önünde gerçekleştirildi.

Şenlikte konuşan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Geleneksel olarak düzenlenen 3.Beşikdüzü Ata Tohum Takas Şenliği’ne hepiniz hoşgeldiniz. 6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen deprem ve dün Adıyaman ve Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Az önce Ziraat Mühendisleri Odası yönetim kurulundan Avni arkadaşımızın belirttiği gibi, içinde bulunduğumuz coğrafyada atalarımızın ekip diktiği yerli ve milli tohumlarımız var. Bu yerli ve milli tohumlarımız bu coğrafyaya adapte olmuş en güzel ürünleri bize sunmaktadır. Bizlerin görevi bu tohumların piyasadan yokolmasını önlemek, gelecek nesillere en iyi şekilde  aktarmaktır. Bunun için Beşikdüzü Belediyesi, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası, Beşikdüzü Ziraat Odası, Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Dayanışma Derneği ve Trabzon Ata Tohum Takas Derneği olarak böyle bir etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, katılımınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyor, ektiğiniz tohumların yeşermesini ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar da yaptığı konuşmada, “Ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde, dün de yaşanan sel felaketiyle mücadele ediyoruz. Deprem ve sel felaketinde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza ben de Allah’tan rahmet diliyorum. Şuan burada ata tohum vesilesiyle biraraya gelmiş bulunuyoruz. Bu yıl 3.düzenleniyor. Çok değerli bir etkinlik. Bu ata tohumlarını alıp kendi köylerinizde, mahallelerinizde bahçelerinize ekeceksiniz. İnşallah seneye  çok güzel bir ortamda bu etkinliği tekrardan yapacağız. Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar gelecek yıl takas etmek üzere isimlerini yazdırarak tohumlardan alarak şenlik alanından ayrıldılar.

kuzeyses.com,dan Alıntıdır.

En son Haberler