Güncel Haberler 

12 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde modernizasyonu tamamlanan 12 yatak kapasiteli Genel Yoğun Bakım Ünitesinin açılış töreni bugün yapıldı.

Giresun Valisi Enver Ünlü, GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde bulunan ve modernizasyonu Giresun’un tanınmış ailelerinden olan Gezmişler ailesi tarafından üstlenilen Genel Yoğun Bakım Ünitesinin açılışını yaptı.

Açılış törenine; Vali Enver Ünlü, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ile Av. Kadir Aydın Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal, Gezmiş ailesi ve diğer yetkililer katıldı.

Pandemi şartlarına uygun olmadığı için aktif olarak hasta tetkik ve tedavisi için kullanılamayan 10 yatak kapasiteli Genel Yoğun Bakım Ünitesinin modernizasyonunu ile birlikte yapılan tadilat ve tefrişat sonunda, tamamı izole ve tek kişilik oda olarak yeniden düzenlenen Hikmet&Aydoğan Gezmiş Genel Yoğun Bakım ünitesinin yatak sayısı da 12 ye çıkarılarak pandemi şartlarının gerektirdiği en modern koşullar sağlandı.
Genel Yoğun Bakım Ünitesinin modernizasyonunu üstlenen Gezmiş ailesine Vali Enver Ünlü ve Milletvekili Cemal Öztürk tarafından teşekkür plaketi verildi.

KARADENİZ BÖLGESİNİN BU UNVANLARI ALAN İLK HASTANESİ

GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2016 yılı Aralık ayında yeni hizmet binasına taşınmış ve birlikte kullanım kapsamında Sağlık Bakanlığı ve GRÜ arasında yapılan anlaşma gereğince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyetine başladı. 170 yataklı hastanede; 10 Genel Yoğun Bakım, 28 Yenidoğan Yoğun Bakım olmak üzere 38 yoğun bakım yatağı, 30 adet tek 51 adet çift kişilik olmak üzere tamamı nitelikli toplam 132 servis yatağı bulunmaktadır.
Hastane, “Anne Dostu Hastane”, “Bebek Dostu Hastane”, “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım” unvanlarını alan Karadeniz Bölgesinin ilk hastanesidir.

KARADENİZ BÖLGEMİZDEKİ TÜM ANNELERE DOĞUM SÜRECİNDE VE SONRASINDA DESTEK SAĞLANMAKTADIR

Hastanenin ayrıca; 10 yataklı muayene ve 12 yataklı müşahede odalarına sahip olup Acil Servisi, Genel Anestezi ile ameliyat yapılan 4 odası ve lokal anestezi ile ameliyat yapılan 1 odası bulunmaktadır. Yine hastanenin ameliyathanesi içerisinde 10 yataklı günübirlik işlemler için ayrılan servis, tamamı tek kişilik özel oda şeklinde toplam 10 adet doğum odası içeren doğumhanesi bulunmaktadır. Anne Oteli, Emzirme (Laktasyon) Polikliniği ve Gebe Okulu gibi birimlerinde de Karadeniz bölgemizdeki tüm annelere doğum sürecinde ve sonrasında destek sağlanmaktadır. Hastanede; 3.seviye Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesi ile çevre illerden gelen yoğun bakım ihtiyacı olan tüm bebekleri hizmet verilmektedir.

372 AKTİF ÇALIŞAN GÖREV YAPIYOR

GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 241’i Sağlık Sınıfı olmak üzere 372 aktif çalışanı bulunmakta olup Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Cerrahisi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Radyoloji ve Tıbbi Biyokimya branşlarında süre gelen sağlık hizmet sunumumuz Dil ve Konuşma Terapisti, Psikolog, Diyetisyen, Sosyal Çalışmacı ve Odyometri gibi bölümleri ile en üst seviyede hizmet sunulmaya devam edilmektedir.

Yeşil Giresun Gazetsi

En son Haberler