Son Dakika Yöresel Haberler 

Toprak Kayması “Zararımız Ödenmeli”

Beşikdüzü-Zemberek Köyü’nde oturan Tarık Cihan ile Metin Türkmen, Beşikdüzü-iskenderli karayolu çalışmaları sırasında yaşanan toprak kayması sonucu 1 dönüm fındıklıklarının kayarak kullanılamaz hale geldiğini söylediler.

        Beşikdüzü-İskenderli karayolu üzerinde arazileri bulunan Tarık Cihan ile Metin Türkmen, yol genişleme çalışmaları dolayısıyla fındıklıklarının dibinde temel açma çalışması yapıldığını, mevsimin kış olması yüzünden toprak kayması meydana gelerek zarara uğradıklarını belirttiler.

Metin Türkmen ve Tarık Cihan, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “ Biz bu yolda çalışan firma yetkililerine yalvardık, ricada bulunduk. Bu kış günü burada temel açmayın. Bu toprağın içinden su geliyor, hava raporuna göre kar geliyor, bura tutmaz kayar dedik. Hem komşunun yerinde duvara başladılar, hem burayı açtılar. Orayı bitirin de buraya başlayın ya da yarısını yapın sonra yarısını yapın kar geliyor dedik. Kar gelmeden bitiririz dediler, biz etmeyin bitiremezsiniz bura kayar dedik ama dinletemedik. 1,5m kar yağdı. Altı kayalık olan toprak suyu çekti ve korktuğumuz başımıza geldi. İki taraftan toplam 20’şer fındık ocağımızın içinde bulunduğu 1 dönüm fındıklık kaydı, kaymaya da devam ediyor. Şimdi daha kötü oldu. Orası nasıl açılacak? Yukarısının kayması nasıl önlenecek? Yukarıda yer yer bölünmeler meydana geldi. Eğer yerler kurumadan burada temel açılırsa yukarısı kaymaya devam eder gibi geliyor bize.

Bu durum meydana geldi, ne gelen var ne giden. Yolda neresi kaydı, kimin yeri uçtu arayıp soran yok. Şimdi biz bu kayan arazimiz için İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurarak zarar tespiti yaptırdık. Önümüzdeki günlerde Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ve Valiliğe zararımızın karşılanması için başvuruda bulunacağız. Eğer bizi dinleseydiler, bu zarar olmayacaktı” şeklinde konuştular.

Beşikdüzü Haber

En son Haberler