Bizden Haberler 

Vakfıkebir Ekmeği Uzakdoğu Yolcusu

Vakfıkebir Ekmeğini beğenen Japon işadamları “Vakfıkebir Ekmeği”nin Japonya’da da üretiminin yapılabileceğini düşündüklerini belirttiler.
Türkiye’ye bir takım ziyaretler için gelen
Japon işadamları ününü duydukları “Bir Dünya Klasiği Vakfıkebir Ekmeği”nin kendi ülkelerinde üretimi yapabilirmiyiz diye araştırma yapıyorlar.

       Japonya’dan Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine gelerek,  dünyada meşhur olan  “Vakfıkebir ekmeğini” tanımak için Mevlana Taş Fırınını ziyaret eden Japon işadamları, işletme sahibi Osman Baltürk’ten ekmeğin yapılışı hakkında bilgi aldılar.
Türkiye’ye gelmekten çok memnun olduklarını ifade eden Japonlar kendi ülkelerinde Vakfıkebir ekmeği üretimi için fırın açmak için araştırma yaptıklarını belirterek Japonya’da da Vakfıkebir Ekmeğini aynı kalitede üretmek istiyoruz dediler.

      Mevlana Ekmek fırını sahibi Osman Baltürk Vakfıkebir ekmeğinin meşhurluğunu duyan Japon işadamları işletmemize gelerek bizi ziyaret ettiler. Gelen ekip ile ön görüşmeler yaptık. Japonya’da Vakfıkebir ekmeğinin yapılması için gerekli alt yapı çalışmalarını başlatacağız. Japon misafirler ekmeğimizi çok beğendiler. Bizlerde fırını gezdirerek gösterdik. Japonyalılar Vakfıkebir ekmeğinin oraya da yapılabileceğini düşündüğünü, Vakfıkebir ekmeğinin özelliğinin, yapılışının, kalitesinin, işçiliğinin, her şeyinin çok farklı olduğunu belirten Baltürk Ekmeğimizi dünyaya tanıtmak istiyoruz dedi.

www.vakfikebirgazete.com

En son Haberler