Son Dakika Yöresel Haberler 

Dizgine Şenliği 27 Mayıs Pazar Günü Yapılacak

Ören Belde Belediye Başkanı Habib Usta bu yıl şenliklerin geçen yıllardan daha iyi olması için çalışmaların başladığını belirterek, “ Bu yıl dizgine şenliğini geçen yıllardan daha da düzenli bir şekilde yapmayı amaçlıyoruz.

Karadeniz şenliklerinin ilki olarak bilinen Dizgine Şenliği 27 Mayıs Pazar günü yapılacak.Giresun-Eynesil Kaymakamlığı ve Ören Belediyesinin arasında yapılan değerlendirmeler sonucu, bu yıl 12.si düzenlenecek olan Dizgine Şenlikleri’nin 27 Mayıs 2012 Pazar günü yapılmasına karar verildi. Eynesil’in Ören Belde Belediye Başkanı Habib Usta, Dizgine Şenliklerinin sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yaz aylarına doğru yaklaştığımız şu günlerde yaylalara göçler başlanırken, bölgemizde ilk yayla şenliği olarak bilinen Dizgine Şenliği de 27 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Eynesil ilçesinin 11 kilometre güneyinde bulunan 1050 rakımlı “Dizgine” diye bilinen mesire yerinde bu yıl şenliklerin 12. si yapılacak.

Yapılacak olan şenlik ile ilgili olarak çalışmalar tamamlandı. Eynesil – Ören Belde Belediye Başkanı Habib Usta bu yıl şenliklerin geçen yıllardan daha iyi olması için çalışmaların başladığını belirterek, “ Bu yıl dizgine şenliğini geçen yıllardan daha da düzenli bir şekilde yapmayı amaçlıyoruz.

Dizgine’de yine yöresel ürünlerin ağırlıklı olduğu pazaryeri kurulacak, ayrıca çeşitli sanatçıların konserleri ile mesire yerimiz şenlenecek.

Bunun yanı sıra yöresel kemence sanatçılarımız ve halk oyunları ekiplerimizde şenlikte yer alacaktır. Şenlikle ilgili olarak hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Bu yıl önceki yıllara göre daha iyi olması için çalıştığımız şenliğe hemen herkesi bekliyoruz. “ dedi

Ahmet Ceylan www.dizgine.com

En son Haberler