Spor Gündemi 

Yağmur Yağdı Böyle Oldu: 1-1

Her yönüyle çok garip bir geceydi… Oyuna hakim olan takımlar değil, maçı kilitleyen yağmurdu. Mersin’i Giray, Trabzon’u Moritz sevindirdi! Haftanın açılışındaki beraberlik iki ekibi de ne güldürdü, ne üzdü… En büyük kayıp ise Trabzonspor’un kaçırdığı liderlik fırsatıydı.

MAÇTAN DAKİKALAR!

Dakika 10: Mersinli Boum kaleye uzak mesafeden sert vurdu. Kaleci Tolga son andaki müdahalesiyle gole engel oldu.

Dakika 14: Erhan Güven’in sağdan ortaladığı topu Nobre, Moritz’e indirdi. Pozisyonu iyi takip eden Brezilyalı oyuncunun kaleye yakın mesafeden sert şutunu kaleci Tolga çıkardı.

Dakika 18: Nobre’in pasına hareketlenen Moritz’in şutunu Tolga kornere çeldi. Köşe atışından gelen topa Zurita’nın kafası auta çıktı.

Dakika 44: Mersin İdmanyurdu savunmasının uzaklaştıramadığı topla buluşan Alanzinho vakit kaybetmeden kaleyi düşündü. Meşin yuvarlak az farkla oyun alanını terk etti.

Dakika 69: Moritz korneri kullandı. Erhan kafayla arkaya indirdi. Giray ters bir vuruşla topu ağlarına

gönderdi: 1-0.

Dakika 77: Henrique sağ kanattan ceza sahasına girip, pasını çıkardı. Savunmadaki yerini alan kaptan Zurita tam zamanında araya girerek tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.

Dakika 81: Adrian’ın kullandığı serbest atışa ters bir vuruş yapan Moritz de keni ağlarını havalandırdı ve skoru eşitledi: 1-1.

KIRILMA ANI – Nduka’nın eli!

Karşılaşmanın en çok konuşulan pozisyonu Mersin İdmanyurdu’nun 69. dakikada attığı golden önce yaşandı. Mustafa Yumlu ile girdiği ikili mücadelede Nduka’nın topa elle müdahalesini görmeyen hakem, Mersin İdmanyurdu lehine korner verdi. Ev sahibinin bu pozisyonda golü bulmasının ardından ise Bordo-Mavili oyuncular uzun süre itiraz etti ama sonuç değişmedi.

KADER ADAMI – Üç kritik kurtarış

Bordo-Mavililer’in tecrübeli file bekçisi Tolga Zengin dün akşam Mersin İdmanyurdu karşısında da işbaşındaydı. ilk yarının 14 ve 18. dakikalarda Mersin’in yıldız ismi Moritz ile 2 kez karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda rakibine geçit vermeyen Tolga, ikinci 45’te de önemli işler yaptı. Özellikle 75. dakikada yine uygun durumda olan Moritz’e gol izni vermeyen Tolga, Trabzonspor’da öne çıkan isimdi. Karadeniz ekibinin kaptanı, yaptığı kritik müdahalelerle takımının yıldızı oldu.

Fanatik

 

En son Haberler